Een avond in Hongdae

Alle troepen bezoeken tijdens de voor-of nareis Hongdae. Dit is een populaire wijk in Seoul en voor de deelnemers erg leuk om in de avond te ontdekken. Hongdae straalt creativiteit en gezelligheid uit. De straten zijn verlicht met sfeerverlichting maar ook met grote billboards waar reclames worden afgespeeld. Het is dan ook niet voor niets dat deze wijk in de avond bezocht wordt.

De troepen starten vaak met het zoeken van een plek om te dineren. Dat doen ze in kleine groepjes, de deelnemers krijgen wat geld mee om zelf iets uit te zoeken. Hongdea kent allemaal kleine restaurantjes, hier kun je kiezen uit een echte typische Koreaanse BBQ, of een Koreaanse gerecht met noedels of rijst. Ook zijn er gewoon burgertentjes. Genoeg om uit te kiezen.

Na het dineren kunnen de deelnemers door de straatjes lopen en kunnen ze flink shoppen. Er zijn allemaal kleine winkeltjes: telefoonhoesjes, sleutelhangers, sokken en andere frutsels. Ook zijn er kleding zaakjes, nieuw en tweedehands. De ijskraampjes worden ook goed bezocht door onze deelnemers.

Na of tijdens het shoppen bekijken de deelnemers de straat artiesten. De ene artiest is beter dan de ander. Er wordt gedanst, er zijn goochelaars, er wordt gezongen en nog veel meer. Hier komt de creativiteit van de wijk echt naar boven!

Voor de deelnemers een hele gezellige avond waar ze zelf op pad kunnen, iedereen kiest wat leuk gevonden wordt, in grotere of in kleinere groepjes. Een avond in Hongdae raden wij dus zeker aan!