Hoog bezoek bij troep Mierenleeuw!

Enkele jeugddeelnemers van troep Mierenleeuw zaten vandaag te relaxen op het kampterrein toen ze ineens een net geklede man langs het kampterrein zagen lopen. Hij had beveiligers om zich heen en mensen met camera’s en microfoons. Al snel gingen de Mierenleeuwen op onderzoek uit en vroegen ze netjes of ze met de beste man op de foto mochten. Tijdens het maken van de foto kwamen ze erachter met wie ze eigenlijk op de foto gingen. Het bleek Han Duk-Soo te zijn, de Minister President van Zuid-Korea! 

De Minister President komt het Jamboree terrein bezoeken om de situatie te bekijken en deze te verbeteren. Hij geeft aan dat ook hij het warm heeft, maar dat we met genoeg water drinken en veel schaduwplekken al een heel eind komen. En daar zijn de jeugddeelnemers van troep Mierenleeuw het mee eens!

Als kers op de taart kreeg Jeda, een jeugddeelnemer van de troep, de paraplu van de Minister President cadeau! Als de zon nu fel schijnt of het gaat regenen dan is Jeda in ieder geval goed beschermt! Volgens de Mierenleeuwen was het heel gaaf om zo’n belangrijk persoon in het echt te zien en dat hij ook nog eens tijd maakte om echt met de jeugddeelnemers in gesprek te gaan dat maakt het helemaal bijzonder. De troepstaf heeft nog ergens opgevangen dat de camera’s die filmden voor het KBS nieuws aanwezig waren. Het zou dus zomaar kunnen dat de Mierenleeuwen internationaal bekend worden!