Koreaans eten, anders dan de Nederlandse maaltijd

De IST’ers die al in Zuid-Korea zijn maken allemaal hun eigen reis door het hele land. Ze zoeken elkaar op in grote steden, bezoeken bijzondere plekken of eten samen in de avond. Voor de jeugddeelnemers is de reis uitgestippeld door het CMT van het Nederlandse Contingent. Zij zijn al meerdere keren in Zuid-Korea geweest, hebben de bekendste plaatsen bezocht en hebben ook al vaker Koreaans gegeten.

Op de voorreis en nareis genieten de jeugddeelnemers dagelijks van het Koreaanse eten. Dit eten is anders dan het eten dat wij in Nederland zijn gewend. Misschien ben je zelf ooit in Zuid-Korea geweest, heeft de jeugddeelnemer die je kent het je verteld of heb je al foto’s voorbij zien komen. Een boterham met hagelslag of schuddenbuikjes is hier in ieder geval niet te verkrijgen en ook gebakken aardappels of gebakken eieren kennen ze hier niet op de manier hoe wij het kennen. Zo eten de Koreanen iets pittiger, gebruiken ze stokjes in plaats van bestek, eten ze veel vlees en vis en gebruiken ze minder vlees vervangende producten. Dit kan best even wennen zijn, aangezien de keuze voor sommige jeugddeelnemers hierdoor beperkter is. Toch wordt er elke dag weer voor gezorgd dat voor alle jeugddeelnemers voldoende aanbod is. Fijn, want goed eten is belangrijk met deze temperaturen!

Het menu op Pine Resort, waar middels buffetstyle de maaltijden worden genuttigd. Kiezen wat je lekker vind dus.