Korean Folk Village en Suwon!

De dag dat de troepen naar het Korean Folk Village en Suwon gaan hebben ze geluk en kunnen ze enigszins uitslapen. De bus vertrekt namelijk pas om half 10 dus dat is een fijne start van de dag! Na drie kwartier rijden arriveert de bus bij Korean Folk Village of Suwon. De troepen bezoeken beide locaties, de een in de ochtend en de ander in de middag. Tussendoor lunchen zij met alle andere troepen die hetzelfde programma volgen. Dit gebeurd natuurlijk in een parkje met een lunchbox! 

In het Korean Folk Village, wat een iets weg heeft van het openluchtmuseum in Arnhem, mogen de jeugddeelnemers zelf rondlopen. Ze krijgen hier twee uur de tijd en dat hebben ze zeker nodig, er is namelijk genoeg te zien en te doen! In de huisjes en tempels die er staan is te zien hoe Koreanen in de 19e eeuw leefde. Ook lopen er mensen in klederdracht rond en kan je zelf klederdracht huren! Naast de verschillende huisjes en tempels worden ook de souvenierwinkels druk bezocht. En voor vertrek natuurlijk even al het zand van jezelf af spuiten met de luchtdrukspuit! Dit is zowel voor de jeugddeelnemers als de stafleden een leuke attractie voordat zij de bus weer instappen.

Suwon is een vestigingsstad die aan het einde van de 18e eeuw in opdracht van koning Jeongjo is gebouwd. De stadsmuur is in twee jaar gebouwd, dat is best knap aangezien die bijna 6 kilometer lang is. Zodra je op de stadsmuur loopt, heb je een mooi uitzicht over de stad Suwon, zeker als het lekker weer is kan je ver weg kijken! Op de muur staan 5 grote uitkijkposten, deze zijn allemaal versierd in dezelfde kleuren als de tempels: rood, groen en wit. De uitkijkposten zijn niet de enige plekken met kleuren, de vlaggen aan de zijkant van de muur hebben namelijk ook kleuren. Elke zijde (noord, oost, zuid en west) heeft een eigen kleur. Zo heeft de oostzijde blauwe vlaggen en de noordzijde zwarte vlaggen, dit zijn voor zowel de omwonende als de vijanden makkelijke herkenningspunten!