Nog 1 dag op Pine en dan… op naar de WSJ

Morgen (2 augustus) vertrekken alle troepen met de bus van Pine Resort eindelijk naar de het WSJ terrein in Saemangeum.

Alle troepen zijn een dag langer op Pine Resort gebleven om zo de WSJ organisatie de ruimte te geven de punten op de i te zetten en alles klaar te maken voor de ontvangst van onze deelnemers. De berichten van het WSJ terrein zijn positief: alle faciliteiten zijn operationeel, er zijn veel waterpunten op het terrein waar drinkwater uit komt, toiletten en douches zijn aangesloten en de foodhouses (die uit de verschillende landen zijn meegekomen), zijn opgestart.

De troepen krijgen bij aankomst op het terrein een IST begeleider van het Nederlands Contingent. Die zorgt er voor dat de deelnemers hun Jamboree ID krijgen en de juiste weg weten te vinden op het terrein. Daar wordt dan begonnen met het opzetten van de tenten. Het is warm op het terrein, maar de extra tenten die het Nederlands Contingent heeft meegenomen voor de troepen zorgen voor extra schaduw op het troep terrein.

Vandaag (1 augustus) zijn de meeste troepen naar een extra ingelast programma. Het Anyang Art Park, op een klein uurtje rijden van Pine kleurt blauw en oranje. Het water uit het riviertje dat er stroomt, zorgt voor de nodige verkoeling!