Op pad met een gids!

Elke ochtend verzamelen de troepen op de parkeerplaats van Pine Resort. Hier stappen zij in de bus die te herkennen is aan het troeplogo wat op de voorruit is geplakt. Dat dit logo er op zit is handig, want het kan zo maar zijn dat de troep een dag later een andere bus heeft.

In de bus zitten alle jeugddeelnemers, troepstaf, natuurlijk de buschauffeur en een gids. De Koreaanse gidsen spreken goed Engels en geven onderweg uitleg over de plek waar de troepen naar toe gaan. Ook vertellen ze soms interessante feitjes over Zuid-Korea. Wist jij bijvoorbeeld al dat de man die op het groene briefje van 10.000 Won staat het Koreaanse alfabet heeft uitgevonden? En wist je dat je in Zuid-Korea voornamelijk witte, zwarte en grijze auto’s ziet? De jeugddeelnemers vragen zich af waren er niet meer kleuren auto’s zijn. Volgens de gids zijn hier twee theorieën over. De eerste theorie is dat vroeger alleen de rijke Zuid-Koreanen een zwarte auto konden betalen en dat mensen in deze tijd nog steeds een zwarte auto willen om te laten zien dat ze geld hebben. De tweede theorie is dat Zuid-Koreanen niet op willen vallen en daardoor voornamelijk zwarte en witte kleding drage en dus ook alleen die kleur auto’s willen. Beide theorieën zouden wel waar kunnen zijn, toch?

Als de troepen bij de bestemming arriveren, gaat de gids mee op pad. De gids vertelt dus ook tijdens de activiteiten het een en ander over het land en de cultuur. De jeugddeelnemers en troepstaf vinden het erg fijn en handig dat de gids mee is. Zo kunnen ze direct bij iemand terecht als ze vragen hebben!