Op pad met troep Atalanta!

Wat een gezellig begin van de dag als je met troep Atalanta op pad gaat! De sfeer in de bus zit er direct goed in, er wordt gezongen voor de jarige en daarna stopt de karaoke niet tot we arriveren bij Gyeongbokgung. Daar vertelt de gids dat we geluk hebben de wisseling van de wacht zo begint. Snel naar het grote binnenplein dus! 

De grote trommelt is goed te horen over het plein en de jeugddeelnemers staan verbazingwekkend te kijken naar de Koreaanse wachters die in gekleurde kleding voorbij lopen en wisselen met de wachters die er al stonden. Ondertussen staan ook een paar jeugddeelnemers te kletsen en badges te swoppen met scouts uit andere landen. Met name koala’s uit Australië zijn deze ochtend populair. Het is zo leuk om te zien dat scouts elkaar ook voor de WSJ al opzoeken! Na de wisseling loopt de troep naar het begin van het paleis en leidt de gids ze rond. De troep loopt langs alle gebouwen die ooit bij het grote en kleurrijke paleis van de koning hoorde. Daarna is het tijd om de airco op te zoeken in het museum! Ook hier loopt de gids mee, legt ze het een en ander over de Zuid-Koreaanse cultuur uit en is er tijd om vragen te stellen. 

De jeugddeelnemers lusten ondertussen wel wat te eten. Tijd voor lunch, een bentobox met broodjes en spaghetti. De lunch wordt opgegeten in het park van de Jeongdok Library waar de jeugddeelnemers lekker in de schaduw kunnen zitten. 

Zodra de magen weer zijn gevuld, lopen de Atalanta vlinders naar Insa-Dong, een hippe wijk met veel winkels waar zelfgemaakte spullen worden verkocht. De nodige souvenirs worden gekocht en ook de laatste belangrijke boodschappen voordat ze naar het WSJ terrein gaan worden ingeslagen. In Insa-Dong niet zijn alleen winkels, maar ook leuke cafeetjes. Zowel de jeugddeelnemers als de troepstaf zoeken deze op voor een verkoelend drankje. Als je ooit in deze wijk in Seoul komt is er een café dat je niet over mag slaan, HET poepcafé! Ja je leest het goed, een cafeetje met overal gekleurde drolletjes in verschillende varianten. De koffie wordt hier geserveerd in toiletpotten, er liggen kussens in de vorm van drollen en de wafels zijn ook in de vorm van een, je raad het vast al: drol. Volgens zowel jeugddeelnemers, troepstaf, IST’ers als CMT’ers een fantastische ervaring! 

Na het schoppen van de nodige paraplu’s en souvenirs brengt de troep nog een bezoek aan de Jogyesa Temple. Een kleurrijke tempel met een mooie bloementuin. Daarna is het tijd om in de bus te stappen naar de Korean bbq op een boot! Boven op de boot staat een molen, die zowel de jeugddeelnemers als de troepstaf aan thuis doet denken. Binnen in de boot zijn er nog meer herkenningspunten. Er staan namelijk gourmetstellen op tafel waarop de troep zelf vlees, vis en groente neerlegt. “Het lijkt wel Kerstmis met onze familie, we missen alleen nog de gekleurde lampjes om ons heen” klinkt er door de grote zaal. Na het lekkere eten is het ongeveer nog een uurtje rijden tot we weer op Pine Resort aankomen. Tijdens de rit wordt er lekker gekletst, hier en daar vallen de ogen even dicht en uiteindelijk gaat ook de muziekbox weer aan. Wat een gezellige afsluiting van wederom een leuke dag in Zuid-Korea!