Tempels en paleizen in Seoul

Op een van de dagen tijdens de nareis gaan de troepen een dag naar Seoul waarbij zij een bezoek brengen aan Insa-dong, de Jogyesa Temple, Gyeongbokgung en het National Folk Museum. Een volle dag waarbij de Koreaanse cultuur erg naar voren komt. Vandaag zijn er maar liefst acht troepen die dit programma draaien. Gelukkig zijn er 2 routes waardoor de troepen zich kunnen opsplitsen. We gaan op pad met troep Duizendpoot, Pijlstaartvlinder, Tuimelaar, Dambordvlieg, Kruispin, Bootsmannetje,Winterjuffer, Klokjesbij en Weidebeekjuffer.

De dag wordt gestart bij het Gyeongbokgung paleis, waar de wisseling van de wacht plaatsvindt. De wachters komen in kledingdracht op de maat die de trom aangeeft het plein voor het paleis opgelopen. Ze dragen grote gekleurde vlaggen. Er zijn verschillend troepen die de wisseling bekijken, dit is erg indrukwekkend en kennen wij in Nederland helemaal niet op deze manier. Het paleis zelf is een mooie omgeving waardoor je helemaal in de juiste sfeer komt.

Na de wisseling van de wacht wordt het paleis bezocht. Er wordt door de Koreaanse gids verteld hoe er toen der tijd geleefd werd. Dat de koning zijn eigen paleis had, de koningin en de moeder van de koning. Het paleis bestaat dus uit verschillende los staande gebouwen, die door de architectuur een geheel vormen. Het zijn tempel achtige gebouwen versierd met verschillende printen in opvallende kleuren. Aansluitend aan het paleis wordt het National Folk Museum bezocht wat naast het paleis ligt. Hier leren de deelnemers meer over het leven van de Koreanen van vroeger tot nu. Ook is er een workshop waaier schilderen, die de aandacht trekt van de meeste deelnemers.

Na de lunch die de deelnemers opeten in de schaduw van een parkje, gaan de troepen naar de Jogyesa tempel. Ook deze is prachtig versierd met de mooie kleuren. De tempel is een boeddhistische tempel midden in het centrum van Seoul. De tempel is omringt met gekleurde bloemen en Boeddha beelden. De deelnemers nemen een kijkje in de tempel, waar ze stil moeten zijn en de schoenen moeten uit doen. Er zijn veel mensen aan het bidden. Aansluitend aan de tempel bezoeken de deelnemers Insa-dong, een kleurrijke wijk die in de buurt van de tempel ligt. Hier krijgen de deelnemers de tijd om even rond te kijken en te shoppen. Er zijn allemaal kleine winkeltjes en galerijen. Het ziet er kunstzinnig uit!

En dat is dan de Seoul dag! Een volle maar erg leuke dag. De deelnemers krijgen veel te zien van de Koreaanse cultuur en architectuur, maar tegelijkertijd is er ook ruimte om lekker rond te kijken. De dag wordt afgesloten met een heerlijke Koreaanse BBQ!