Troepdag in Seoul!

De troepen Bladsnuitkever, Dennenuil, Klaverblaadje en Koningspage gaan vandaag zelf op pad in Seoul! Met bussen rijden de troepen van Pine Resort naar het sport complex in Seoul. Vanuit deze locatie verspreiden de troepen zich in kleinere groepjes naar activiteiten die zij zelf hebben gekozen. Zo verspreid troep Koningspage zich over de Seodaemun Prison History Hall, het science museum, de Coex Mall, War Memorial museum en National Park Bukhansan. 

Evi van het mediateam is vandaag op pad met het groepje van troep Koningspage dat naar de Seodaemun Prison History Hall gaat. De tour start in een kleiner museum waarin de voorkennis over de Zuid-Koreaanse geschiedenis tussen 1910 – 1950 wordt opgedaan. Daarna vervolgen we onze weg naar het grote museum. Hier staat verschillende gevangenis gebouwen, wachttorens en andere gebouwen waarin wordt weergegeven op welke manier de onafhankelijkheidsactivisten tot 1945 gevangen zaten. Na de bevrijding van Zuid-Korea is de gevangenis nog ongeveer 40 jaar blijven bestaan voor het gevangen houden van mensen die tegen het politieke systeem waren. Nu is het een plek waar vrede en vrijheid wordt herdacht. De jeugddeelnemers mogen, na een korte introductie van de gids, zelf rondlopen over het terrein. De meningen van de jeugddeelnemers zijn verdeeld. De meeste zijn verbaast en vol ongeloof over wat er allemaal is gebeurd op deze plek, maar er zijn ook jeugddeelnemers die de propaganda teveel naar voren vinden komen in vergelijking met de gruwelijkheden die hier zijn gebeurd. Onder de meeste foto’s en materialen staat een Engelse vertaling van wat er is te zien, maar dit is helaas niet overal te vinden. Dit maakt dat de jeugddeelnemers het iets lastiger vinden om te begrijpen. Zo zeggen enkele jongens: “Ondanks dat we niet alles volledig begrijpen, is het wel ontzettend interessant om te zien wat hier tussen 1910 en 1980 allemaal is gebeurd. Alles bij elkaar is het ontzettend indrukwekkend”. 

Na het museum wordt de reis vervolgt en stapt iedereen in de metro die ons naar de Coex Mall brengt. Hier is de beroemde bibliotheek direct bezocht. Nadat de foto’s zijn gemaakt, verspreidt de groep zich ik nog kleinere groepjes om eten te zoeken. Het is al wat later in de middag en de meeste hebben honger. Ondanks dat deze troep gisteren pas aan is gekomen in Zuid-Korea, kiezen ze er niet voor om een Koreaanse lunch te testen. De MacDonalds is waar de meeste kinderen en troepstaf een lekkere hap halen. Na de late lunch loopt de groep samen met de gids naar deStatue of Gangnam Style. Hier wordt uiteraard een klein dansje gedaan. Daarna is er nog een kwartiertje de tijd om te shoppen in de grootste mall van Seoul. Snel even een stroopwafel halen bij De Koning. Dat is smullen zeg!! Helaas komt daarna aan deze leuke dag alweer een einde. De bussen staan op tijd klaar bij het Sportcomplex, maar het duurt nog even voor iedereen bij de verzamelplaats is. Zodra de bus vol zit is het nog een uurtje rijden voor Pine Resort weer is bereikt. Op naar de douche!