Troepdag met de Weidebeekjuffers

Elke troep heeft in zijn voor- of nareis een troepdag. Tijdens deze troepdag bepaalt de troep zelf wat ze gaan ondernemen. De bus brengt ze naar een centraal punt waar ze de metro kunnen nemen en een eigen plan kunnen trekken. Ze ontvangen allemaal een metrokaart. De troepen hebben de troepdag al in Nederland voorbereid. Vandaag kijken we mee met de Weidebeekjuffers!

De Weidebeekjuffers hebben twee routes bedacht. Er is een groep die gaan naar de Seodaemun Prison History Hall, de andere groep gaat naar de Starfield Coex Mall. In de middag ontmoeten ze elkaar voor lunch bij een foodhall en daarna gaat de troep met z’n allen terug naar de Starfield Coex Mall.

Seodaemun Prison History

De groep die in de ochtend naar de Prison Hall gaat komt terug met indrukwekkende verhalen. De Prison Hall werd gebruikt in de 2de wereld oorlog door de Japanners om de Zuid-Koreanen te straffen. De troep bezoekt de cellen, en de plekken waar de mensen werden geëxecuteerd. Ook bezoeken zij de martelkamers waar goed in beeld wordt gebracht hoe dit toen der tijd er aan toe ging. Dit is best heftig om te zien, maar ook een erg leerzame ochtend.

Foodhall

In de middag ontmoeten de groepen elkaar bij de foodhall en krijgt iedereen wat geld om iets lekkers uit te zoeken voor de lunch. Er is verse vis, veel gefrituurde dingen, maar ook lekkere limonades en ijsjes. Voor ieder wat wils. De een gaat de uitdaging aan en zoekt iets spannends uit. De ander kiest voor een veiligere keus. Dat is natuurlijk ook helemaal prima!

Starfield Coex Mall

Na de lunch gaat de hele troep naar de Coex Mall, waar een deel van de groep al in de ochtend is geweest. De troep reist samen met de metro en ook dit is een avontuur en best spannend. Zodra de deelnemers het systeem door hebben krijgen ze er wel plezier in.

Misschien denk je, waarom twee keer de mall bezoeken? Nou, dit winkelcentrum is mega! Hele verdiepingen vol met winkels, ook is er een aquarium en een grote bieb in het winkelcentrum te vinden. De deelnemers amuseren zich hier prima en de tijd is misschien zelfs iets te kort. Natuurlijk gaan er wat tasjes mee terug naar Pine! Op de terugweg loopt de troep nog langs het bekende beeld ter ere van het bekende Gangnam Style liedje. Dit zijn twee grote handen die staan in de positie van het bijbehorende dansje. Daar wordt natuurlijk nog even een groepsfoto geschoten!

Het is een gezellige dag met troep Weidebeekjuffers, die vooral heel snel voorbij vliegt. Dat is vaak, als je zelf iets hebt uitgezocht wat jij écht wilt zien. De deelnemers hebben de dag goed voorbereid en in elke groep nam een deelnemer de leiding waardoor deze dag goed verloopt! Daar mogen ze trots op zijn.