Troepen veilig op nieuwe locaties!

Vandaag zijn de troepen, zoals eerder bekend gemaakt, verplaatst van het Jamboree terrein naar een andere locatie. Alle Nederlandse troepen, IST’ers en CMT’ers worden verplaatst naar vier verschillende locaties. Onze troepen zijn inmiddels allemaal veilig aangekomen en zijn zich aan het installeren op de nieuwe plek. Per troep reizen er twee IST’ers mee die de komende dagen voor extra handen in de troep zorgen. De IST’ers die niet met een troep meereizen, zijn inmiddels aangekomen op de Catholic University. Vanuit deze blog een korte update van de vier locaties:

Fire Academy – Vliegend hert, Weidebeekjuffer, Klokjesbij, Boskrekel, Apollovlinder, Heldenbok, Oranjetipje en Lieveheersbeestje

Bij de Gyeonggi-do Fire Academy, dat net iets buiten de stad Osan ligt, hadden ze flink uitgepakt. Bij de inrit hing al een banner met daarop een welkomsgroet en de vlaggen van de landen die hier verblijven. Naast de vele Nederlanders verblijven hier ook een handje vol mensen uit Ghana, Togo en Sao Tomé en Principe. Bij aankomst stond er een legioen aan brandweermannen klaar om de troepen te ontvangen en voordat alle jeugddeelnemers de bus uit waren, was de bagage al uit de bus. Al snel werd iedereen naar de kamers geleid en was de kantine geopend voor het avondeten. Ook daar worden de troepen vrolijk verwelkomt door het personeel en andere aanwezigen troepen. Het eten is een beetje hetzelfde als in Pine Resort; lopend buffet met rijst, sla en vlees. 

Het verblijf is een opleidingscentrum voor brandweermannen en er zijn voornamelijk 2 persoonskamers voor de studenten. Met een douche en airco op de kamer is dat prima vertoeven! Een aantal jeugdeelnemers waren wel minder blij met het gebrek aan wifi, maar dat waren ze toch al gewent van de Jamboree. De komende week worden de aanwezigen troepen opgeleid tot brandweerman. Er ligt een heel programma klaar, waaronder: rope crossing, survival swimming, en first aid. In de avonden staan verschillende voorstellingen op het programma. Kortom; een tof programma wat goed wordt ontvangen door de jeugddeelnemers! 

Suwon University – Winterjuffer, Penseelkever, Dambordvlieg, Stadsreus, Klaverblaadje, Meikever, Kruisspin, Pijlstaartvlinder, Atalanta, Bladsnuitkever, Vuurlibel, Spekkever, Bosbeekjuffer, Schaatsenrijders, Mierenleeuw, Dennenuil, Neushoornkever, Schildwants en Koningspage

Suwon Universiteit is gelegen ten zuiden van Seoul en is een oude vestingstad. De stad kent veel historie maar ook veel moderne gedeeltes. De troepen worden enorm warm ontvangen, bij de welkomspoort hangt een spandoek en bij het uitstappen van de bus staat een heel welkomstcomité klaar. De universiteit is blij ons te ontvangen. Marloes en Jos van het CMT ontvangen de troepen en geven de kamerindeling door, daarna wordt er snel naar boven gerend. Het zijn kamers van 2 tot 8 personen met bedden en bureautjes. Ook is een een zeer schone wc en douche aanwezig en in no time ruiken alle jeugddeelnemers helemaal fris! Vanavond zal op de campus gezamenlijk worden gegeten. Het is even schakelen, maar de deelnemers zijn tevreden met deze plek!

Hyundai Campus – Bootsmannetjes, Tuimelaar, Vuurkever, Duizendpoot, Gouden Tor, Rode Bosmier, Zandloopkever en Vuurvlinder

Deze campus is het trainingscentrum van de Hyundai Motor Group en ligt in het dorp Mabuk-Dong. Ook deze troepen worden hartelijk ontvangen met flesjes water in het welkomstcentrum en bij de receptie waar ze later heen moeten voor de kamerindeling. Na een, achteraf toch wat krappe tent, zijn deze hotelkamers ontzettend luxe. De jeugddeelnemers staan dan ook vol verbazing te kijken bij het openen van de slaapkamerdeuren. De tweepersoonskamers met één persoons bedden, een bureau, kledingkast en badkamer doen de jeugddeelnemers goed en al snel staat er bij iedereen een grote glimlach op het gezicht. Al snel staan er meerdere tentbordjes (inclusief modderlaag) voor de slaapkamerdeuren, zo blijft het WSJ nog meer aanwezig volgens jeugddeelnemers van troep Vuurkever. Als klap op de vuurpijl is er ook nog eens een wasmachine aanwezig waar iedereen gebruik van mag maken. Deze fijne locatie wordt gewaardeerd door alle troepen! De grote vraag die door de gangen van het hotel galmt blijft wel: “Wat gaan we de komende dagen eigenlijk doen?”. Het antwoord daarop krijgen ze hoogstwaarschijnlijk morgen te horen. Ook hier geldt dus, net als op het WSJ terrein, niks is zeker tot dat we het echt meemaken en met dit mentaliteit wordt ook dit avontuur aangegaan!

Catholic University – Honingbij (IST)

Rond 22:00 komt een viertal bussen met Nederlandse ISTers aan op een locatie van The Catholic University of Korea (Songsim). Andere bussen arriveerde al eerder. De busrit verloopt goed en de IST’ers krijgen onderweg zelfs nog de tijd voor een sanitaire stop. Eenmaal aangekomen duurde het even voor dat de IST’ers de bus uit mogen, maar daarna loopt alles erg vlot. Overal staan mensen van de universiteit de IST’ers op te wachten, toe te lachen en te verwelkomen. Er zijn zelfs bordjes gemaakt met ‘Welkom’ en ‘Hoe maakt u het’. Ook bordjes met ‘Ik hou van jou’ ontbraken niet.

Eenmaal binnen ontvangen de IST’ers allemaal een pakket met eten. Dit is vooral (kip) burgers en frietjes. De IST’ers worden vervolgens naar de grote zaal geleid. Hier krijgen zij een korte uitleg over de campus en de kamers. Omdat dit een Katholieke universiteit is slapen de dames en heren apart. Er wordt snel een kamer indelingen gemaakt, waarna de sleutel kaarten opgehaald kunnen worden. Op de weg naar buiten krijgen ze nog een tas en een button toegestopt. Een warm welkom is het zeker!

De bus brengt de IST’ers vervolgens naar de slaap gebouwen. Met zo’n 800 plekken is het een groot complex. Gelukkig ontbreekt de lift niet; de IST’ers zoeken snel het bed op!