Update vanaf de WSJ – 7 augustus

Momenteel trekt er een orkaan over het zuiden van Japan richting het noorden. Volgens de actuele informatie komt deze orkaan op donderdag 10 augustus aan land in het zuiden van Zuid-Korea, zo’n 250 km van het WSJ terrein en ruim 320 km van Seoul. De orkaan komt volgens de officiële berichten niet over het WSJ terrein, maar zal volgens de voorspellingen vanaf woensdag 9 augustus zorgen voor overlast in de vorm van regen en wind. Hierdoor kunnen we niet op het WSJ-terrein verblijven. 

Het Nederlands Contingent was al bezig met een plan om de deelnemers naar een andere locatie te brengen, maar ook de WSJ organisatie heeft besloten dit niet af te wachten. Daarom worden alle deelnemers op dinsdag 8 augustus vervoerd naar Seoul. Daar zullen zij worden opgevangen, waar door de Koreaanse overheid wordt gezorgd voor de benodigde faciliteiten, zoals slaapplekken, voeding en medische hulp. Daar wordt gezorgd voor een alternatief Jamboree programma inclusief een sluitingsceremonie op 11 augustus. Momenteel weten wij nog niet precies op welke locaties de troepen zullen worden ondergebracht, zodra dat bekend is, laten wij dat weten. 

Het CMT blijft in nauw contact staan met alle troepen. Vanaf 12 augustus zal het Nederlands Contingent en iedere troep de reis zoals die initieel gepland was voorzetten. Zo zullen de troepen die op 12 augustus hun vlucht naar huis hebben naar het airport gaan, de andere troepen zullen naar Pine Resort gaan voor hun nareis. 

IST’ers maken een belangrijk onderdeel uit van het Nederlands Contingent. Zij zijn echter niet als troep in contingentsverband naar de WSJ gereisd. Ook IST’ers worden vanaf dinsdag 8 augustus vervoerd naar een alternatieve locatie. Ook hiervan is nog niet bekend waar deze locatie precies is en wat IST’ers daarna gaan doen. Ook dat wordt door het Nederlands Contingent gemonitord.

We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is voor jeugddeelnemers, troepstaf en IST, maar ook voor ouders/verzorgers. Het welzijn van alle deelnemers is onze hoogste prioriteit. We houden je uiteraard via e-mail en website zo goed als mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Vandaag is een mooie dag in Saemangeum, veel troepen hebben nog een on-site of off-site programma en genieten van de WSJ belevenissen. We zijn trots op alle troepstaf en jeugddeelnemers die de moed erin houden en we hopen dat deze WSJ sfeer ook in aankomende dagen nog blijft!