IST weekend Honingbijen van start!

Vrijdagavond 1 juli 2022 – door Pien Wishaupt / Mediateam

Vrijdagavond rond een uur of half 8 arriveer ik op het terrein en wordt vrolijk onthaald door verschillende IST’ers en CMT’ers die het parkeren in goede banen leiden. Ik heb er zin in, het kriebelt weer. Ik ben met mensen die ik 4 jaar geleden heb ontmoet en nu beschouw als goede vrienden. Ik ben benieuwd wat dit weekend mij brengt.

Na de aanmelding, waar we de mooie insignes ontvangen, bouwen we ons tentje op. Ik zie bekende gezichten. Iemand die ik herken zegt ook, je bent geen steek veranderd. Mooi is dat, dat je na 3 a 4 jaar iemand weer ontmoet en het voelt als de dag van gister. En dat terwijl het leven door gaat.

Chit chat hier en daar en dan op naar de opening. Het kriebelt, alle IST’ers weer bij elkaar. Bert stapt naar voor en verwelkomt iedereen en wordt een selfie geschoten voor de missende CMT’er Suzanne. Daarna de IST-coaches die zich voorstellen. Ook de fanatieke IST’ers die dit weekend mogelijk maken stellen zich voor.

We worden verrast door een grote Koreaanse draak. 4 sterke mannen dragen de draak en op het ritme van de trommel die hun collega aangeeft dansen ze de draak over het veld. Het is stil en er wordt met aandacht gekeken. Een klein beetje Korea is bij ons. Ze ontvangen groot applaus.

Ook worden we nog verrast door de IST-coaches met een IST honing bij das. Een mooi welkom cadeau die ervoor zorgt dat we 1 worden. 1 groep Nederlandse IST’ers. Ik kijk er naar uit iedereen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen tegemoet te gaan.

De avond nadert en de sfeerlampjes en de muziek op de achtergrond zorgen voor een gezellig landgoed. Er wordt stiekem gedanst, andere kletsen met een biertje erbij, sommige zoeken hun tent op.

Rond een uur of half 2 doe ik dat ook, even rust pakken voor een nieuwe dag vol met (denk ik) leuke activiteiten. Ik heb er zin in!