Ook de IST’ers gestart met online kick off!

Woensdag 12 januari 2022

Het Nederlandse International Service Team (IST) is begonnen met het traject voor de Wereldjamboree. Op zondag 6 februari was de online kick-off, waarbij er informatie vanuit het CMT gedeeld zou worden, je mensen kon leren kennen en meer. het troepstafweekend zijn waarin troepstaf en de troep bekend zou worden. Maar, zoals alles het afgelopen jaar, dat was net even anders. Met een online kick-off op zaterdag 8 januari voor troepstaf is het Nederlands contingent dit jaar officieel begonnen!

Via een livestream konden alle 550 IST’ers kijken naar wat het CMT te vertellen had. Dit begon gewoon met praktische informatie over hoe een jamboree eruit ziet, verteld door een aantal verschillende CMT’ers en één troepstaf. Zoveel streamers vroeg wel het uiterste van de techniek en stream, maar niets kan het Nederlands contingent tegen houden, dus ook dit niet! Na wat praktische uitleg gingen de IST’ers uiteen in online groepjes, de break out rooms. Hier kwamen scouts uit de eigen regio bij elkaar, zodat je alvast mensen kon leren kennen. 

Na deze opdracht kwamen weer alle 550 IST’ers bij elkaar in de livestream om een quiz te mogen doen. Deze quiz bestond voornamelijk uit vragen over Zuid-Korea, voorgaande Wereldjamborees en over ‘ons’ als IST groep. 

Na afloop was het nog mogelijk voor mensen om in kleine groepjes te blijven hangen om zo nieuwe mensen te leren kennen. Sommige IST’ers hebben dit gedaan, anderen niet, en weer anderen hebben ervoor gekozen om bij te praten met oude bekenden van voorgaande jamborees. De sfeer zat er in ieder geval goed in en er was veel enthousiasme te zien bij de groep.