Paspoort & K-ETA

Om Zuid-Korea in te mogen reizen, zijn er momenteel 2 zaken vereist: een paspoort en een K-ETA (Korean Electronic Travel Authorization). Hieronder vind je meer informatie over beide zaken.

Paspoort

Iedereen die naar Zuid-Korea reist moet een paspoort hebben. Een Nederlandse Identiteitskaart (ID kaart) is NIET voldoende. Heb je dus nog geen paspoort, dan moet je die aanvragen bij je gemeente. Hieronder een lijstje waar je paspoort aan moet voldoen:

  • De Zuid-Koreaanse overheid vereist dat een paspoort geldig moet zijn tot 6 maanden na terugkeer uit Zuid-Korea. Jouw paspoort moet daarom MINIMAAL geldig zijn tot 1 maart 2024. Verloopt je paspoort na de WSJ, maar voor 1 maart 2024, dan moet je een nieuw paspoort aanvragen.
  • Iedere jeugddeelnemer en troepstaf moet op het troepweekend in maart 2023 in het bezit zijn van een paspoort. Op dit weekend moet je een kopie van je paspoort (tegelijk met de kopie van de K-ETA) inleveren en van je paspoort moet je het origineel tonen. Er wordt gecontroleerd of dit in orde is en worden benodigde gegevens voor de reis vastgelegd.
  • IST’ers regelen hun tickets zelf en zijn ook zelf verantwoordelijk voor het tijdig hebben van een paspoort dat voldoet aan de vereisten.

K-ETA

De Zuid-Koreaanse overheid heeft aangegeven dat per 1 april 2023 de K-ETA voor een aantal landen, waaronder Nederland, (tijdelijk) niet meer nodig is.

Heb je al een K-ETA, dan kan je die gewoon gebruiken. Het Nederlands Contingent verandert voor jeugddeelnemers en troepstaf niks aan het proces, ook om te zorgen dat als deze (tijdelijke) maatregel weer wordt opgeheven, dit geen consequenties heeft voor de reis naar Zuid-Korea.

IST’ers die nog geen K-ETA hebben kunnen hier zelf een keuze in maken.

LET OP: Vraag je K-ETA aan via https://www.k-eta.go.kr/. Niet via andere sites!

Een Korean Electronic Travel Authorization (K-ETA) is een vereiste om Zuid-Korea binnen te komen.

  • Iedere deelnemer van het Nederlands Contingent vraag zelf zijn K-ETA aan.
  • Een K-ETA kost 10.300 Won (omgerekend +/- €8,50). Deze kosten zitten niet in de deelnemersbijdrage en reken je zelf af bij de aanvraag van je K-ETA.
  • Een K-ETA is 2 jaar geldig.
  • Je hebt een paspoort nodig om een K-ETA aan te vragen.
  • Iedere jeugddeelnemer en troepstaf moet op het troepweekend in maart 2023 in het bezit zijn van een K-ETA. Op dit weekend moet je een kopie van je K-ETA (tegelijk met de kopie van het paspoort) meenemen en wordt gecontroleerd of dit in orde is en worden benodigde gegevens voor de reis vastgelegd.

Hoe/wanneer kan ik de K-ETA aanvragen?
Je hebt een geldig paspoort (dat nog tot 1 maart 2024 geldig is) nodig om een K-ETA aan te vragen. Heb je die al? Een K-ETA is 2 jaar geldig, dus kan je het nu direct aanvragen.

In het volgende document staat exact uitgelegd welke stappen je moet zetten en welke informatie je moet invullen bij het aanvragen van je K-ETA.

Bekijk hieronder de uitleg door Korea (ter informatie, gebruik het document voor je daadwerkelijke aanvraag en de correcte informatie).