Praktische informatie (Zuid-Korea / WSJ)

Elektriciteit en telefoons opladen

Tijdens de voor-/nareis verblijven jeugddeelnemers op plekken waar gebruik kan worden gemaakt van de voorhanden zijnde stopcontacten (220V / 60 Hz). Nagenoeg alle opladers van elektronische apparaten kunnen hiermee omgaan. Niet zeker? Check je apparaat of oplader.

De Zuid-Koreaanse WSJ organisatie heeft momenteel nog niks centraals geregeld op het WSJ terrein. Wellicht komt dat nog. Het Nederlands Contingent raadt aan om een powerbank mee te nemen en evt gebruik te maken van solar panels met ingebouwde accu (zie bagagelijst voor regels tijdens reizen). Er is ook een werkgroep bij het contingent aan de slag die onderzoek doet naar een Nederlandse oplossing. Zodra hier meer over bekend is wordt dat hier gedeeld.

WiFi in Korea/op de WSJ

Lees hier meer over WiFi in Korea en op de WSJ.

Slapen

Slapen doen jeugddeelnemers en troepstaf tijdens de voor-/nareis op een matje dat ze zelf mee moeten nemen. De accommodaties beschikken soms over bedden, maar in veel gevallen enkel over redelijk eenvoudige en harde slaapmatten.

In Zuid-Korea blijft de temperatuur in de nacht rond de 22 ˚C. Daarom is een zomerslaapzak en een lakenzak voldoende om mee te nemen. Bekijk hier de volledige bagagelijst.

Kleding

Overdag is het in Zuid-Korea in augustus gemiddeld 30 ˚C. Daarnaast kan het er veel en hard regenen. Het is daarom aan te raden luchtige, sneldrogende kleding mee te nemen, net zoals schoeisel die geschikt is voor deze omstandigheden (iig sandalen/slippers en stevige, maar ventilerende schoenen). Hoge bergschoenen, laarzen zijn af te raden.

Iedere deelnemer van het Nederlands Contingent krijgt een kledingpakket waar met deze vereisten rekening is gehouden. In dit kleding pakket zitten de volgende zaken:

  • 1x ScoutFit met afritsbare mouwen
  • 1x Broek met afritsbare pijpen
  • 1x Polo
  • 1x T-shirt
  • 1x Pet
  • 1x Contingentsdas + dasring