Reisapp

LET OP: om gebruik te kunnen maken van de app MOET je de stappen volgen zoals die bij “Registreren en inloggen” staan. Alleen als je die stappen doorloopt en gebruik maakt van het juiste e-mailadres, kan je inloggen in de app.

Iedereen die nog niet is geregistreerd heeft een uitnodiging ontvangen op het e-mailadres waarmee geregistreerd moet worden. Heb je geen uitnodiging ontvangen op het e-mailadres dat je had verwacht, dan is er in de app een ander e-mailadres geïmporteerd.

Wil je weten welk e-mailadres wordt gebruikt? Kijk dan bij de FAQ “Welk e-mailadres moet ik gebruiken om te registreren en de app te kunnen gebruiken?”.

Tijdens de reis naar Korea maken we gebruik van een app waarin je alle informatie kan vinden die je nodig hebt tijdens de reis: van achtergrond informatie over activiteiten, tot een tijdschema’s, informatie over gezondheid en nog veel meer.  

Voor wie?

De app is voor alle deelnemers van het Nederlands Contingent. Per doelgroep (jeugddeelnemers en troepstaf; troepstaf; IST’ers) is er specifieke content. Je kan de content alleen inzien als je je hebt geregistreerd en bent ingelogd (zie “Registreren en inloggen”). 

De informatie in de app en de dingen die je in de app kan doen worden in de aankomende weken aangevuld, maar je kan nu al van alles bekijken.

App

De app die we gebruiken is de app van Scouting Nederland. Download ‘m snel, maar lees even de rest voordat je gaat inloggen. 

Registreren en inloggen 

Ik heb de app nog niet: 

 1. Installeer de app 
 2. Open de app en klik op “Account aanmaken”
 3. Maak een account aan met het e-mailadres waarop je een uitnodiging hebt ontvangen, je kan zelf een wachtwoord kiezen. Wil je het e-mailadres waarop je een account aan wil maken wijzigen? Kijk dan bij de FAQ’s onderaan deze pagina.
 4. Je ontvangt nu een mail van Scouting NL (noreply@socie.nl), om je account te bevestigen. Klik op “Account bevestigen”. 
 5. Ga weer naar de app, hier zie je “Geen lidmaatschap gevonden”. Klik op “Toevoegen”. 
 6. Klik op “Zoek naar verenigingen” en typ “WSJ2023”. Je ziet nu WSJ2023 – Nederlands Contingent” staan. Klik hier op. 
 7. Geef aan dat je meldingen wil toestaan. 

Ik heb de app al en ben al geregistreerd en ingelogd: 

 1. Ga naar “menu” rechtsonder. 
 2. Klik op “Bekijk mijn lidmaatschap”. 
 3. Klik op “Mijn verenigingen”. 
 4. Klik op “Zoeken naar verenigingen”. 
 5. Klik op “Zoek naar verenigingen” en typ “WSJ2023”. Je ziet nu WSJ2023 – Nederlands Contingent” staan. Klik hier op. 
 6. Geef aan dat je meldingen wil toestaan. 

FAQ’s

Reisapp

Categorie: Reisapp

Ja, de app heeft internet nodig om goed te werken, vergelijk het met Instagram, zonder internet geen (nieuwe) content.

In Korea is de WiFi dekking door veel (openbare) WiFi netwerken goed. Op Pine Resort (voor de troepen) is een WiFi netwerk dat gebruikt kan worden en ook op de WSJ is WiFi beloofd (maar geen garanties).

Categorie: Reisapp

Het e-mailadres dat wordt gebruikt in de app is gekoppeld aan je Scouts Online (SOL) account. Afhankelijk van je leeftijd en de informatie die in SOL is ingevuld wordt (automatisch, door SOL (hier heeft de WSJ organisatie géén invloed op)) bepaald welk e-mailadres gekoppeld wordt met de Reisapp.

 1. Ga naar SOL en log in (voor de deelnemer voor wie de gegevens gewijzigd moeten worden!).
 2. Ga in het menu naar “Mijn Scouting” en klik op “Mijn basisgegevens”. Maak nu eerst de volgende keuze:

Ik ben nog geen 18+

Voor deelnemers onder de 18 jaar, wordt níet het e-mailadres onder het kopje “Contactgegevens lid” gebruikt, als er bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 1 (en/of 2)” gegevens zijn ingevuld. Om te zorgen dat inloggen in de Reisapp kan met de gegevens die je wil, zijn er de volgende opties:

Optie A:

 1. Wijzig het e-mailadres bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 1” in het e-mailadres van de deelnemer. Bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 2” kan je een e-mailadres van een ouder/verzorger laten staan.
 2. Klik onderaan op de pagina op “Wijzigingen opslaan”.
 3. Wacht 1 nacht: iedere nacht worden de gegevens uit SOL automatisch ge-update in de reisapp.
 4. Volg de stappen zoals die staan bij “Registreren en inloggen” met het nieuwe e-mailadres.

Optie B:

 1. Verwijder (klik in de dropdown voor “…kies…”) de e-mailadressen bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 1” én “Contactgegevens ouders/verzorgers 2”.
  Nu wordt voor de Reisapp het e-mailadres gebruikt dat staat onder het kopje “Contactgegevens lid” (zorg er voor dat daar dan ook het gewenste e-mailadres staat).
 2. Klik onderaan op de pagina op “Wijzigingen opslaan”.
 3. Wacht 1 nacht: iedere nacht worden de gegevens uit SOL automatisch ge-update in de reisapp.
 4. Volg de stappen zoals die staan bij “Registreren en inloggen” met het nieuwe e-mailadres.

Let op: het Nederlands Contingent maakt gebruik van de gegevens in het WSJ inschrijfformulier in SOL (“Mijn Scouting” > “Mijn basisgegevens” > “Inschrijvingen” > “Inschrijving WSJ2023…” > “Inschrijfformulier”) voor contact met ouders. Deze zijn dus losstaand van de gegevens in “Mijn basisgegevens”. Het wijzigen van de “Contactgegevens ouders/verzorgers” in “Mijn basisgegevens” kan tot gevolg hebben dat andere Scouting onderdelen (zoals de eigen Scoutinggroep) niet de juiste gegevens meer heeft. Verander daarom ná de WSJ de gegevens in “Mijn basisgegevens” naar de gewenste gegevens.

Ik ben 18+

 1. Kijk bij het kopje “Contactgegevens lid” en wijzig het e-mailadres naar het e-mailadres waarmee je wil inloggen.
 2. Klik onderaan op de pagina op “Wijzigingen opslaan”.
 3. Wacht 1 nacht: iedere nacht worden de gegevens uit SOL automatisch ge-update in de reisapp.
 4. Volg de stappen zoals die staan bij “Registreren en inloggen” met het nieuwe e-mailadres.
Categorie: Reisapp

Nee. Omdat de gegevens (het e-mailadres) om mee te registreren uit Scouts Online (SOL) worden geïmporteerd, kan het Nederlands Contingent die gegevens niet wijzigen.

Je kan dit wel zelf doen. Wil je dat gaan doen, lees dan eerst even de FAQ’s op deze pagina goed door.

Categorie: Reisapp

Als je het scherm hiernaast ziet, ben je niet geregistreerd en ingelogd met het juiste e-mailadres. Je moet dan eerst registreren en inloggen met het juiste e-mail adres.

Het juiste e-mailadres is het e-mailadres waarop je een uitnodiging hebt ontvangen. Door die te gebruiken, weet de app dat jij ook echt mee gaat naar Korea (want dat staat in SOL) en krijg je toegang tot de app en informatie.

Wil je het e-mailadres wijzigen waarmee je een account gaat aanmaken voor de Reisapp, bekijk dan de FAQ “Ik wil het e-mailadres wijzigen dat wordt gebruikt om in te loggen/registreren”.

Je zal nu de volgende stappen even moeten doorlopen:

 1. Ga naar “menu” (rechtsonder)
 2. Klik op “Bekijk mijn lidmaatschap”
 3. Klik op “Mijn Account” (hieronder staat ook het mailadres dat je hebt gebruikt om te registreren)
 4. Klik op “Verwijder account” en volg de stappen om je account te verwijderen
 5. Volg de stappen die hier staan https://wsj.scouting.nl/over-de-worldscoutjamboree/op-reis/reisapp/ onder “Ik heb de app nog niet:

Categorie: Reisapp
 1. Ga naar SOL en log in (voor de deelnemer voor wie de gegevens gewijzigd moeten worden!).
 2. Ga in het menu naar “Mijn Scouting” en klik op “Mijn basisgegevens”. Maak nu eerst de volgende keuze:

Ik ben 18+

Het e-mailadres dat wordt gebruikt in de app, is het e-mailadres dat is ingesteld onder “Contactgegevens lid”.

Ik ben nog geen 18+

Het e-mailadres dat wordt gebruikt, is een van de volgende:

 1. Het e-mailadres dat is ingesteld onder “Contactgegevens ouders/verzorgers 1”.
 2. Als bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 1” géén e-mailadres is ingesteld, wordt het e-mailadres dat is ingesteld onder “Contactgegevens ouders/verzorgers 2” gebruikt.
 3. Als bij “Contactgegevens ouders/verzorgers 1” én “Contactgegevens ouders/verzorgers 2” géén e-mailadressen zijn ingesteld, wordt het e-mailadres gebruikt dat staat bij “Contactgegevens lid”.

Wil je je gegevens wijzigen? Kijk dan bij de FAQ “Ik wil het e-mailadres wijzigen dat wordt gebruikt om in te loggen/registreren”.