De mooiste SWOP-ervaringen

Hieronder lees je de mooiste swop-ervaringen van oud WSJ gangers. Britt en Bianca gaan deze keer mee als Honingbij (IST) naar Zuid-Korea. Samen met een groepje IST’ers en troepstaf hebben zij meegewerkt aan het bedenken en maken van de SWOP artikelen die jij ook kan kopen.

Heb jij zelf (of je ouders) ook een mooi SWOP verhaal van een eerdere WSJ? Stuur dan je verhaal met een foto van jezelf met je geswopte artikelen naar communicatie@wsj.scouting.nl. Je krijgt dan een plekje in deze hall of swopfame ;).


Britt (20) – WSJ2019 Amerika

Hi, ik ben Britt (20) en mijn eerste WSJ was die in 2019 in Amerika. Ik was een enorme fan van de spullen van het Engelse contingent en had dus als doel zoveel mogelijk voorwerpen te verzamelen van dat contingent. Op de laatste dag miste ik alleen nog de hoed, toen kwam er een Engelse jongen naar me toe en wilde zijn hoed ruilen voor de Nederlandse contingent badge en toen was mijn collectie compleet. 

Mijn mooiste swop? De Mexicaanse das met bijpassende dasring!  

Wil je iets weten over swoppen? Volg me op Insta: @britt_wsj.


Bianca (20) – WSJ2019 Amerika

Hoi allemaal! Ik ben Bianca, 20 jaar ondertussen en in 2019 ging ik als Rookworst naar de WSJ in de Verenigde Staten. Ik was mega voorbereid en had dus ook een flinke zak met dasklompjes, pins en badges meegenomen. Toen ik thuis was had ik dus ook een andere zak gevuld met dezelfde items uit allerlei verschillende landen. Hoewel ik mega veel leuke spullen heb geswopt blijft er een item erg speciaal: de Mexicaanse das. 

Iedereen wilde deze das hebben, want hij was (is) zo ontzettend mooi, maar ik kon maar geen contact krijgen met een Mexicaanse scout die een das met mij wilde ruilen. Gelukkig had ik samen met mijn buddy goed contact met twee Engelse scouts, we hadden al bijna een week elke dag wel iets gedaan samen. Zodoende hadden we het ook gehad over de items die we graag zouden willen hebben (natuurlijk zaten daar ook de Zweedse tas en Australische hoed tussen) en een van die vrienden wilde graag een Nederlandse das hebben. Zo ontstond de discussie of ik mijn das niet wilde ruilen (antwoord: nee). Uiteindelijk heb ik tegen hem gezegd dat als hij zijn das voor de Mexicaanse kon ruilen, ik mijn extra das met hem wilde swoppen.

 

Dat was ergens in de middag midden in de WSJ, nog geen dag later stond ik met mijn buddy bij mijn tent een beetje op te ruimen toen ineens 2 personen aan kwamen rennen en mijn naam riepen. Ineens stonden onze vrienden voor de ‘tentdeur’ met de Mexicaanse das in handen. De ruil was toen snel gemaakt en we hebben naderhand heel erg om de situatie gelachen, die nogal chaotisch was. Echt een van mijn leukste WSJ herinneringen! 

Het gaat me nu, 3 jaar later, eigenlijk helemaal niet meer om het hebben van die mooie das, maar vooral om hoe ik die heb gekregen. Swoppen geeft echt de leukste momenten op een WSJ! 

Wil je meer weten over mijn swopverhalen of heb je nog vragen? Stuur me een DM op insta! Je kunt me bereiken op @biancavoene.