한걸음 더 가까이!

Een stap dichterbij!


금요일

Na iedereen weer gezien te hebben en de tenten allemaal waren opgezet en alle naamkaartjes op de blouses zaten konden we dan echt beginnen aan het tweede troepweekend van de Bootsmannetjes. Eerst een korte maar krachtige presentatie en een herhaling van de huisregels die we samen hebben opgesteld met de leiding kon het weekend echt van start! We zijn meteen begonnen met groepspelletjes denk aan krantenmeppertje, twee namen spel en stormram. Later de avond speelden we nog lasergame en een beetje rondgehangen met een klein snackje erbij.


토요일

좋은 아침입니다 Oftewel “goedemorgen Bootsmannetjes!” Na een niet al te langen nacht (voor de meeste dan) hebben we snel ontbeten want er stond een heel strak en druk schema voor de boeg. We begonnen de dag met een clusterspel, het was de bedoeling dat wij de andere troepen waarmee wij in september op clusterkamp gaan beter leren kennen. Bij dit clusterspel zat ook een kleine opdracht die we samen moesten uitvoeren. Denk aan opdrachten het namaken van het insect en been worstelen. Na het kennismaken van de insecten hebben we gelunchte, dat ging ook vrij rap want er stond nog steeds veel op de planning. Na het lunchen zijn we begonnen aan het Korea carrousel, dit was een posten spel waarbij kennismaakte met bezienswaardigheden in Korea voor de voorreis. Dingen zoals: Myeong Dong, N-Seoul Tower, Cheonggyecheon en nog veel meer! Na het gezien te hebben van de bezienswaardigheden mochten wij een top 10 maken van de dingen die we hebben gezien en willen zien als we er zijn. Na een vrij druk programma hadden we wat vrije tijd en werd het eten klaargemaakt door team feed en konden we lekker gaan eten. Na het eten was het gelijk actie ondernemen, we moesten regenkleding en stevige schoenen aan trekken. Voor de meeste was het toen wel al duidelijk, we gaan een greppel toch/dropping doen. De groep werd verdeeld in 4 groepen, iedere groep had een vlag met een Koreaans woord erop. Het was de bedoeling dat we niet werden gezien, als we werden gezien werd er een foto gemaakt en kreeg je 1 strafpunt. Degene met de meeste strafpunten moest het entertainment verzorgen bij het kampvuur. Helaas regende het na de greppeltocht en konden we geen vuur maken.


일요일

De zondag was een vrij rustige dag, na het ontbijt werd de tocht voort gezet naar de gymzaal waar we na een snelle oefening allemaal een K-pop dansje konden. Als beloning speelden we apenkooi. Na een Koreaanse lunch werd de groep in de gemaakte patrouilles verdeelt. Er moest worden schoongemaakt, opgeruimd, kleding passen voor het kleding pakket en geëvalueerd over hoe het weekend ging. Na dat alles was gedaan en het gebouw er netjes uitzag hebben we gezamenlijk afgesloten met de ouders en de jeugdleden en was het tweede troepweekend voorbij.


10월에 만나요!

Tot in oktober!