Geslaagd eerste Troepweekend Koningspage door de ogen van de Troepstaf

Het eerste Troepweekend van de Koningspage zit er op. Wat een verhalen hebben we te vertellen.

De Troepstaf kwam vrijdagavond rond 18:30 uur bij elkaar op Scouting terrein Panoord om snel wat te eten. Na het ophangen van de groepsvlaggen kwamen al snel de eerste deelnemers binnenlopen. Zo rond 19:45 uur waren we helemaal compleet en en konden we beginnen. Om met elkaar kennis te maken, zijn we begonnen met verschillende feitjes over de Troepstaf en de IST’ers. Daarna hebben we spellen gedaan: een handtekeningen spel, speeddaten en krantjemep. Al tijdens het eerste spel viel de spanning weg, in het tweede spel was iedereen lekker aan het kletsen en leerden ze elkaar goed kennen met in elke ronde een ander onderwerp. Na het krantjemep moesten we verhuizen: van Panoord in Zwijndrecht naar Sint-Joris in Ridderkerk. Dit ging allemaal soepel en in 2 keer rijden was iedereen over. De dag werd afgesloten met een kampvuur.

Zaterdagochtend was iedereen al vroeg wakker, de eersten waren al ver voor 7:00 uur te horen. Na een vroeg ontbijt stond het eerste progamma onderdeel alweer klaar. We gingen in groepjes van 9 samen, verschillende bommen ontmantelen, door middel van hints die de deelnemers konden krijgen aan de hand van mini games. De eerste keer dat we dit speelden was vrij chaotisch, de 2e ronde ging een stuk soepeler. Dit alles in de heerlijke zon.

Na de lunch waren er 2 verschillende spellen tegelijkertijd. Dit was een Koreaanse estafette, hier moesten we buiten een snoepsushi maken en deze op eten, waarna je door kon naar de boomstam om te battelen tegen een ander groepje. Als je had gewonnen kon je door naar het puzzelen met verschillende tangrams. Binnen moesten ze een vliegtuig indelen. Hier kwam al snel een discussie op gang over vooroordelen die bij verschillende personages horen. Toen iedereen beide onderdelen had gedaan, kwamen Arjo en Laura van de Bokkenpootjes een presentatie geven over hun ervaring van de Wereld Jamboree in Amerika. Dit was een zeer geslaagde presentatie, met een compleet vragenuurtje. Na de presentatie zijn we lekker in de zon gaan zitten en hebben we onze eigen das-klompjes geschilderd: prachtige kunstwerkjes die we al direct trots gedragen hebben.

Na het eten moest iedereen helpen met corvee, de ene jeugddeelnemer was enthousiaster dan de andere. Want wat is er leuk aan schoonmaken als we een gezellig weekend hebben? In de avond hadden we een gedeeld progamma met de Meikevers. Iedereen ging fanatiek aan de slag met de crazy 88 wat eigenlijk een crazy 92 bleek te zijn. Uiteindelijk ging Koningspage er met de winst vandoor. Toen kwam het onderdeel waar iedereen naar uitkeek: Lasergamen! We hadden het hele terrein, de groep werd verdeeld in twee├źn waarna we begonnen met een vlaggenroof. Iedereen ging er vol tegen aan, we sloten het lasergamen af met een last-team-standing. Jammer genoeg werd Finn deze avond opgehaald vanwege andere verplichtingen de volgende dag. De rest van de troep was al snel te vinden rondom het kampvuur, waarna we stuk voor stuk langzaam onze slaapzak opzochten.

De volgende ochtend werd iedereen moeizaam wakker, sommigen zaten half slapend aan het ontbijt. Het weekend vordert nu snel en alles moest nu al opgeruimd worden en tassen moesten ingepakt worden. Hierna konden we door met het progamma. We hebben en een suikerklontjes bouwwerk gemaakt om een ei te beschermen. Dit gebeurde in verschillende groepen, waarna de groepjes op de andere bouwwerken konden gaan schieten. Alle eieren hebben het overleefd dus het kwam neer op een gelijkspel. Ondertussen waren de IST’ers een groot deel van de ochtend druk bezig in de keuken om pannenkoeken te bakken, dit ging bij iedereen natuurlijk heel snel naar binnen.

Na de lunch kwamen de ouders en hebben Iris en Hans een presentatie gegeven over het Wereld Jamboree traject. De jeugddeelnemers gingen met Evelien en Sebastiaan naar de kampvuurkuil om de participatie tijdens het hele traject te bespreken. Er zijn verschillende taken te verdelen: zoals het bijhouden van Instagram, bloggen, vlogs maken, recepten voor het avondeten verzinnen, progamma onderdelen maken en een mascotte verzinnen. Alle taken waren snel verdeeld, waarna de jeugddeelnemers tops en tips over het weekend mochten geven, om het volgende weekend nog fantastischer te maken dan dat het nu al geweest was. Toen eenmaal de presentatie bij de ouders voorbij was, kwamen de verhalen over het weekend naar boven. Na een algemene afsluiting en een eerste insigne voor op het uniform ging iedereen naar huis. Het was een geslaagd weekend, waar nu al nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.