Alle Klokjesbijen voor het eerst bij elkaar!

Geschreven door troepreporter Aafke

Ons allereerste troepweekend begon vrijdagavond (8 april) bij scouting Stadskanaal. Eerst kregen we met de ouders een voorlichting over wat ons te wachten staat en leerden we de troepstaf kennen. Nadat de ouders weg waren, gingen we speeddaten: elke twee minuten een praatje maken met een andere Klokjesbij. Het doel was dat je na de speeddates antwoord kon geven op vragen van onze troepstaf over wat diegene bijvoorbeeld als lievelingskleur had. Na nog wat spelletjes gedaan te hebben, deden we een pubquiz om alvast kennis te maken met wat cultuur van de Zuid-Koreanen.

Speeddaten met de Klokjesbijen!
Hoeveel weet jij al over Zuid-Korea?

De volgende ochtend gingen we nog meer kennismakingsspelletjes spelen. Na de lunch liepen we een hike, met onderweg opdrachten, die je met je groepje moest uitvoeren door samen te werken. Af en toe hagelde het, maar daar trokken we ons niets van aan en bleven we lachen. Na de hike hadden we nog een spel over onze normen en waarden. Hierna had je tijd om met elkaar een potje te kaarten of te voetballen.

Een ouderwets potje Hollandse Leeuwen
Wat zijn jouw normen en waarden?

‘s Avonds aten we noedels met wortel, kool en tofu. In Korea eten ze veel noedels, rijst en kool. Dit aten we dus natuurlijk ook met stokjes! Dit lukte niet iedereen. Gelukkig waren er nog wat verdwaalde vorken. Na het avondeten was het tijd voor een echte strijd: vlaggenroof in het bos. Zuid-Korea tegen Noord-Korea. We waren opzoek naar de vlag van de ander, terwijl het ondertussen al donker werd. Zuid-Korea had de vlag van het andere team het eerst gevonden en won dus.

Wat een onhandig eetgerei!
Met een beetje proberen lukt het wel…
En je hebt natuurlijk altijd natuurtalenten!

Tegen de tijd dat we terugkwamen was er een kampvuur en konden we s’mores gaan maken. Lekkere marshmallows tussen twee koekjes en kon de macarena gedanst worden. Nadat iedereen s’mores had gehad, gingen we weerwolven, maar dan de Klokesbij variant. Onze troepstaf had het bekende spel omgetoverd tot een coole jamboree variant. En dat was heel erg leuk!

Een kampvuur is een mooi moment om bij te kletsen met je oude buddy! Jaja, Suzan(IST) en Maaike(TS) waren buddy’s in Japan.
Lekker warm bij het kampvuurtje!

Zondag was alweer de laatste dag. We werden wakker gemaakt voor ochtendgymnastiek. Dit was geen succes. Gelukkig mochten we daarna ontbijten en kon er weer gelachen worden. Na het ontbijt werden we weer in groepjes opgedeeld en gingen we zeeslag spelen met een andere troep en maakten we kimchi: kool met gember, knoflook en andere kruiden, die je laat fermenteren in een pot. Over een paar dagen kunnen we thuis allemaal lekkere, zelfgemaakte kimchi eten.

Een super sportief duo achteraan, Mare en Fleur! Wat een trots
Lekker die armen loszwaaien!
Als je niet helemaal leuk mee doet moet je natuurlijk vooraan staan.
Authentieke Kimchi bij chef-kok Maaike
Digitaal zeeslag met Troep Gouden Tor
Torpedo op B1!!

Na de lunch deden we een paar leuke potjes archerytag: een soort pijl en boog waarmee we elkaar af moesten schieten. En na deze spannende activiteit was het tijd om onze buddy’s te kiezen! Je buddy is degene waarmee je samen in een tent slaapt en je naartoe gaat als er iets is. Maar toen was het al helaas tijd om het gebouw schoon achter te laten en om afscheid te nemen.

Pijlen aanleggen!
Schieten maar!!
2 punten voor Maaike het bijtje!

En met dit leuke eerste kamp achter de rug en de eerste mooie herinneringen voor deze anderhalfjaar durende ervaring, kijken we al uit naar volgend kamp in juni!