Bijkletsen met Bacon – Contingentskamp

Het contingtenskamp, de mini jamboree, het laatste weekend. Allemaal namen die je voorbij hoorde komen. Onze laatste vooebereiding voordat het tijd is voor het echte werk: de WSJ!

Welkom bij Bijkletsen met Bacon! De blog waarin ik, Bacon, jullie vertel wat er allemaal is gebeurd, wat er nu gaande is en wat nog op de planning staat.
Maar eerst zal ik nog kort iets over mijzelf vertellen. Ik ben Bacon, een echte spekkever, trotse mascotte van Troep Spekkever en ik ben helemaal zot van snoepspekjes maar daar waren de jeugddeelnemers al achter gekomen. Ik woon bij Silke, een van de troepstaf (Silke TS), en krijg dus goed mee wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Laten we maar snel beginnen met bijkletsen!

Het laatste voorbereidingskamp

Wij mochten al vroeg arriveren op de donderdagochtend, over de hele dag waren tijdvakken voorbereid waarin de troepen moesten arriveren. We verzamelden en liepen meteen met de hele troep naar ons kampterrein om daar alles te gaan opzetten. Terwijl de keukentent nog werd opgebouwd werden er ook al dozen utigepakt en werden er 40 stapels gemaakt. Het kledingpakket, de extra bestelde kleding en swopartikelen waren nameijk binnen! Steeds meer troepen kwamen aan en de kampterreinen om ons heen werden dus ook opgebouwd.
Na het eten was het tijd om ons klaar te maken voor de opening. Met het hele contingent zaten we op het grasveld, allemaal in onze nieuwe contingentskleding. Alle ouders konden thuis meekijken op de livestream. Hoe het is om daar te zitten is niet in woorden te beschrijven, voor mij is dat het moment waarop het allemaal ineens heel echt wordt. Hier werd ook onthult hoe onze das eruit zag, waarna we hem allemaal in ontvangst mochten nemen. Deze das is heel belangrijk, want die moet je altijd om hebben op de WSJ.

We begonnen op vrijdag meteen met een van de “off-site” activiteiten. In het dorp Ommen waren her en der IST’ers die allerlei opdrachten hadden die de deelnemers konden uitvoeren. Wat ze precies hebben gedaan moet je aan een van de jeugddeelnemers vragen, want ik zat met de troepstaf te genieten van het zonnetje. Na de lunch konden we de hele middag naar de inloop activiteiten, over het terrein was van alles verspreidt. Met het voltooien van een of meerdere activiteiten op alle “speltypes” kon je een van de onderdelen die nodig waren voor de friendshipbadge verdienen. Er waren activiteiten zoals zelf dasringen maken, een tasje bedrukken, sumo worstelen, koreaanse bordspellen, scouting museum, klimmen en noem maar op.

Zaterdag begonnen we weer met inloopactiviteiten, dezelfde als op de zaterdagmiddag. Er was namelijk zo veel te doen dat je dat nooit in een dagdeel gedaan kreeg.In de middag hadden we weer een “off-site” programma, we gingen namelijk naar Outdoor Heino. Hier kon je zelf kiezen wat je wilde gaan doen, je kon klimmen, kanoen, pijl en boog schieten, kratjes stapelen en nog veel meer. Ook hebben wat jeugddeelnemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de haren te wassen 😉
In de avond stond er ook van leuks gepland, namelijk het contingensfeest: de forrest fuif. Over het hele terrein liepen de gekste, mooiste en grappigste kostums rond. Silke TS en Nathalie TS waren verkleed als echte spekkevers, dus daar voelde ik mij, als échte spekkever, heel vertrouwd bij. Het was super gezellig en we hebben uren gedanst, tot het tijd was om naar bed te gaan.

En toen was het alweer zondag, de laatste dag van het contingentskamp. Het was tijd om de laatste voorbereidingen als troep te treffen voor de WSJ, namelijk het schilderen van echte delfblauwe, o nee, geelroze tegeltjes met spreuken/wijsheden erop. Deze zullen meegaan naar Zuid Korea om daar op ons kampterrein te mogen staan. Na deze creatieve bezigheid was het tijd voor de sluiting. Weer zaten we met alle deelnemers, troepstaf, ist’ers en cmt’ers van het Nederlands Contingent op een veld. Het was ondertussen wel erg warm geworden voor wat wij gewend zijn, dus de troepstaf maakte nog de nodige tripjes om alle waterflessen te blijven bijvullen. Na de sluitng moest alles nog opgeruimd worden en zat het erop. Het voortraject waar we in maart 2022 aan begonnen zijn komt ten einde. Nu wordt het tijd voor het echte werk: de WSJ

Een mini Jamboree

Zoals je hierboven al kon lezen waren we met het hele Nederlandse Contingent samen op dit kamp. Dat maakte het al een soort mini WSJ, het voordeel was nu alleen wel dat we allemaal Nederlands spraken. Het voelt al alsof we met zo veel mensen zijn, laat staan hoe dat op de WSJ zelf gaat zijn. We gaan er binnenkort achter komen.

En hoe dat alles uiteindelijk dan verlopen is? Dat lees je in de volgende editie van Bijkletsen met Bacon!