Bijkletsen met Bacon – Het tweede troepweekend

Wat hebben wij een leuke troep! Dat heeft dit tweede troepweekend maar weer bewezen. Op het eerste troepweekend ben je vooral bezig met ontdekken wie er allemaal is je troep zullen zitten, maar op zo’n tweede troepweekend is het alleen maar plezier hebben. En geloof me, dat hebben we gedaan!

Welkom bij Bijkletsen met Bacon! De blog waarin ik, Bacon, jullie vertel wat er allemaal is gebeurd, wat er nu gaande is en wat nog op de planning staat.
Maar eerst zal ik nog kort iets over mijzelf vertellen. Ik ben Bacon, een echte spekkever, trotse mascotte van Troep Spekkever en ik ben helemaal zot van snoepspekjes maar daar waren de jeugddeelnemers al achter gekomen. Ik woon bij Silke, een van de troepstaf (Silke TS), en krijg dus goed mee wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Laten we maar snel beginnen met bijkletsen!

Tijd voor het troepweekend!

Dit keer was het troepweekend helemaal in Denekamp. Voor sommige mensen een stuk dichterbij dan Didam, waar we de vorige keer zaten, maar voor mij en Silke TS betekende dit een langere reis. Gelukkig konden we gezellig met Anton TS meerijden. Wat dit keer anders was dan op het vorige weekend is dat de deelnemers in tenten gingen slapen, samen met hun buddy! Onderling moesten ze afstemmen wie en tent meenam, hoe laat ze aankwamen en als extra opdracht moest elk buddy-paar een leuke matchende outfit meenemen! Dit omdat in Zuid-Korea koppels/stellen vaak matchende kleding dragen. Leuk he? In de foto collage een stukje verderop kan je een mooi voorbeeld zien.

We begonnen dit troepweekend met het uitdelen van troepdassen! Zelfs voor mij zat er een speciale das bij, een maatje kleiner dan de dassen voor de troepstaf en jeugddeelnemers. Er is meteen een vriendschapsknoop ingelegd door Silke TS. Kenden jullie de vriendschapsknoop al? Dit is een knoop in je das die je er niet zelf in mag leggen maar door iemand anders gedaan moet worden, door een vriend. Zoek hem vooral eens op en ga hem oefenen, want je kan hem op de WSJ goed gebruiken!

Daarna was het tijd om de patrouilles bekend te maken via een puzzel die opgelost moest worden. Nadat dat was gelukt was het tijd voor een pubquiz, want iedere patrouille verdiende een leuke naam. Sta mij dan ook toe om jullie voor te stellen aan onze vier patrouilles, van links naar rechts, van boven naar beneden: Speklappen, Kabelspekken, Spekkoeken en Ontbijtspekken!
Verder hadden we die avond tijd om lekker bij te praten en spelletjes te spelen waarna het alweer tijd was om naar bed te gaan.

Zaterdag was een drukke dag, dat werd bij het ontbijt meteen duidelijk. Je moest namelijk naast je ontbijt ook meteen lunch smeren, want we gingen een hike maken. Samen met Anton TS en soms ook Silke TS zat ik op de drinkpost. Hier kwamen de patrouilles langs en mochten ze even rusten, wat fruit eten en een leuke foto maken met mij! Maar Anton had nog iets bedacht… Namelijk dat er badges verstopt waren op het veld, maar dat was helemaal niet zo! Al die arme jeugddeelnemers maar zoeken en ik mocht er niks van zeggen. Flauw hoor. Naast deze post was er ook nog een EHBO post bij Bas TS (vandaar dat sommige jeugddeelnemers ineens met verbandjes rondliepen), een waterzuiveringspost bij Sanne TS en een post waar je je eigen ecosysteem kon maken bij een van de IST’ers. Al deze posten hadden iets te maken met een van de vele SDG waar je dit jamboree traject veel mee bezig zijn. Omdat natuurlijk niet iedereen tegelijk kon vertrekken of terug zou komen van de hike was er ook nog iets te doen op het terrein. Namelijk kleding passen! Voor de jamboree krijg je een kledingpakket en die moet je natuurlijk wel goed aan kunnen. Gelukkig hadden wij een hele deskundige IST’er die ons daar heen goed bij heeft geholpen. Helaas was er niks dat ik, Bacon, kon passen.
Bij terugkomt van de hike was er nog een quiz met vragen over alle insecten binnen het contigent. Deze quiz was gemaakt door enkele jeugddeelnemers en je kon er heel veel van leren! Maar op een gegeven moment merkte je dat iedereen honger kreeg, dus was het tijd om in de patrouilles te gaan koken. Niet iedereen maakte hetzelfde gerecht. Ik keek mee met een patrouille die heel veel pittige kruiden moesten toevoegen volgens het recept, gelukkig hebben ze dit niet gedaan want het was al pittig genoeg, pfieuw. Dit is misschien iets waar ik en ook een deel van de jeugddeelnemers en troepstaf echt aan moeten wennen in Korea, al dat pittige eten.
In de avond stond er het leren van twee k-pop dansen op de planning, een was ingestudeerd door een aantal jeugddeelnemers, de andere leerden we van Anton TS en Silke TS. Dat was een dans op het lied “Dance the night away” van TWICE. Dit dansje moeten we allemaal leren voor het contigentsweekend, thuis blijven oefenen dus. Uiteindelijke eindigede dit programma met een paar rondes stoelendans, met bouwen van levende piramides en nog veel meer ongein. Om de avond echt goed af te sluiten hadden we een kampvuur waarboven we marshmallows (eigenlijk gewoon spekjes 😉 ) konden roosteren. Een heerlijke avond dus!

De tijd vloog voorbij en toen was het ineens alweer zondag. In de ochtend hadden we een doordraaiprogramma met hierin archery tag, een brief schrijven aan jezelf voor over een jaar, uitleg over IAFYP en een gesprek over een paar serieuze onderwerpen. Ik ben heel benieuwd hoe iedereen het gaat vinden om zijn of haar eigen brief later terug te lezen!
Daarna was het tijd voor lunch en hierna deden we het spel dat gek maakt. Dit was het spel dat alle troepen van Cluster E zouden spelen. En geloof me, gek maken deed het zeker. Het doel was om een ticket voor de WSJ te krijgen, maar daarvoor werd je van het kastje naar de muur gestuurd. Eerst geld regelen en een paspoort, maar o nee het paspoort moest geldig zijn! Dan nog vliegtickets, toestemming, gezondheidsverklaringen, aaah helemaal om gek van te worden.
We waren nog maar net klaar toen de ouders alweer verschenen, het was helaas tijd om naar huis te gaan. De laatste groepsknuffels, high fives en “ik spreek je snel weer” of “tot de volgende keer!” werden uitgewisseld en iedereen ging naar huis.
Samen met de troepstaf, IST en enkele ouders werden de laatste dingen opgeruimd en vertrokken ook wij aan onze reis naar huis.

De komende tijd

Het tweede troepweekend zit er weer op en voor de meeste gaat de zomervakantie bijna beginnen. Ook Silke TS zal een weekje op vakantie gaan, maar ik mag helaas niet mee. Daarom ga ik verder met het schrijven van deze verhalen en vooruitwerken, want na de vakantie is er weer een troepstafweekend en komt het clusterweekend ook al snel dichterbij! Nog genoeg te doen dus 😀

En hoe dat alles uiteindelijk dan verlopen is? Dat lees je in de volgende editie van Bijkletsen met Bacon!