Bijkletsen met Bacon – Het vierde troepweekend

Het vierde troepweekend en de troepdag zijn alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen zijn we al ruim een jaar met elkaar onderweg op dit enorme avontuur!

Welkom bij Bijkletsen met Bacon! De blog waarin ik, Bacon, jullie vertel wat er allemaal is gebeurd, wat er nu gaande is en wat nog op de planning staat.
Maar eerst zal ik nog kort iets over mijzelf vertellen. Ik ben Bacon, een echte spekkever, trotse mascotte van Troep Spekkever en ik ben helemaal zot van snoepspekjes maar daar waren de jeugddeelnemers al achter gekomen. Ik woon bij Silke, een van de troepstaf (Silke TS), en krijg dus goed mee wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Laten we maar snel beginnen met bijkletsen!

Iets met gele truien

We begonnen vrijdag meteen met een erg belangrijk onderdeel, namelijk de controle van de paspoorten en K-eta’s. De deelnemers moesten die meenemen zodat alles gecontroleerd kon worden. Bijna iedereen had alles bij en de rest kon gelukkig aan het einde van het kamp nog geregeld worden.
Hierna was het tijd voor hét belangrijkste onderdeel: het uitdelen van onze nieuwe truien! We konden toch niet op reis gaan zonder spekkever merch, dus we hadden mooie truien kunnen regelen. Silke TS en Nathalie TS hebben druk gewerkt aan het design, terwijl Bas TS en Anton TS zorgden dat alles goed geregeld werd. Hieronder zie je het eindresultaat!

Vervolgens was het tijd voor een keuze strijd: zoet vs hartig. We hebben namelijk twee patrouilles met een hartige naam (Speklap en Ontbijtspek) en twee met een zoete naam (Kabelspek en Spekkoek). Er waren verschillende rondes: van woorden maken met de letters op je buik en rug, zoveel mogelijk spekjes in je mond stoppen tot een oneindig potje “Wie kan het langste op een been staan?”. De strijd ging heel lang gelijk op, maar uiteindelijk heeft de hartige groep gewonnen!
De avond was nog jong, dus er was tijd voor vrije tijd. Er moest namelijk weer uitgebreid gekletst worden om iedereen weer bij te praten. Ook werden er gezichtmaskers gedaan, karaoke gezonden en spellen gespeeld. Al met al een geslaagde avond.

Zaterdag stond er iets speciaals op de planning,namelijk de cyberhike waaraan veel verschillende troepen meededen! Het was net de iScout, waarbij er vragen waren voor het computer team en doe-opdrachten voor de doeploeg. Er waren veel laptops, atributen en knutselmateriaal mee, dus we waren er helemaal klaar voor! Ik kan het beste maar wat foto’s delen, want foto’s zeggen meer dan duizend woorden.

Als avondeten hadden we een heuze Koreaanse BBQ op de planning staan. De ist’ers hadden de hele dag in de keuken staan ploeteren om alles klaar te maken. Gelukkig was dat het zeker waard, want het was ontzettend lekker.
Vervolgens was het tijd om in de Zuid-Koreaanse sfeer te blijven maar ook Nederland erin te betrekken want we gingen een combinatie van Oud-Hollandse en typische Zuid-Koreaanse spelletjes spelen. Denk bijvoorbeeld aan touwtrekken en hollandse leeuw, tol spinnen en Tuho waarbij je stokjes in een vaas probeert te gooien. Bij elk spel kon je een houten stukje krijgen, het werd steeds duidelijker waarom. Met alle stukjes kon je een lantaarntje knutselen! Elke patrouille heeft een heus kunstwerkje gemaakt.
Toen iedereen zich klaar wilde gaan maken om naar bed te gaan stond er nog een verrassing op het programma. Er was namelijk al erg vaak naar gevraagd, dus dan zal de troepstaf ook leveren: een dropping! We maakten vier groepen met verschillende loopafstanden, 9 jeugddeelnemers en 1 troepstaf. Bij terugkosmst hadden de ist’ ers chocomel gemaakt. Daarna was het toch echt tijd om te gaan slapen.

Zondag was een meer relaxte dag. Er stond nog een tikspel in de ochtend gepland en de buddygesprekken. Ook konden de jeugddeelnemers kiezen uit vier opties, vier verschillende invullingen van een dag in Seoul. Waarom dat moest…? Daarna was het alweer tijd om op te gaan ruimen en ons klaar te maken van de ouderpresentatie. Hierin hebben de troepstaf de ouders en jeugddeelnemers weer helemaal bijgepraat over vanalles: het contigentskamp, de WSJ zelf en de voor/nareis.
En toen zat het vierde troepweekend er alweer op en ging iedereen weer naar huis toe. Om vervolgens overal gele pluisjes te vinden. Waar die vandaan kwamen, geen idee 😉

Troepdag

Dit jaar stond er ook een troepdag op de planning. Iets wat in eerdere trajecten van de WSJ niet is voorgekomen. Deze dag werd, in tegenstelling tot de troepweekenden, niet door de troepstaf geregeld maar door de jeugddeelnemers! Suzanne, Stan, Anne en Len namen die taak op zich.

We hebben een hele gezellige dag gehad! Er waren allerlei oud-hollandse spelletjes, een heuze bingo met prijzen en uiteraard een lekkere avondmaaltijd. Misschien moeten de jeugddeelnemers maar vaker iets organiseren, dat scheelt de troepstaf weer werk… 😉

De laatste maanden komen eraan

We hebben het leuk en dat merk je want de tijd vliegt voorbij. Tussen ons en de WSJ staat alleen nog maar het contingentskamp en daar kijken we natuurlijk allemaal enorm naar uit.

En hoe dat alles uiteindelijk dan verlopen is? Dat lees je in de volgende editie van Bijkletsen met Bacon!