BLADSNUITKEVER-nieuws 2: Troepweekend 1……… elkaar leren kennen

Het eerste troepweekend zat eraan te komen en alle deelnemers hadden er al heel veel zin in en er werd volop geappt in de bladsnuitkever whats-app. Toen was het zover, iedereen had ingecheckt en alle ouders waren weg. Het weekend begon met het hijsen van de vlag. Daarna kregen we een kaartje met verschillende tekens erop die gebruikt zouden worden om steeds verschillende groepjes te maken bij programma’s.

We begonnen meteen met een spel wat teamwork nodig had, want we moesten met verschillende dingen de hoogste toren maken. Toen dat klaar was, was iedereen al met elkaar aan het praten en was de grootste spanning er al vanaf. Daarna deden we een kort spelletje die ging over de troepstaf om hun te leren kennen. We hebben nog even gekletst bij het kampvuur en zo was de eerste avond al weer voorbij.

De volgende ochtend werden we wakker en gingen we na het eten een kleine hike wandelen naar het centrum. In het centrum hadden we crazy 88 gedaan, met verschillende opdrachten zoals: Een menselijke piramide maken, maak van iemand een mummie met wc papier, 7 verschillende dassen bij elkaar, 9 paar verschillende schoenen bij elkaar. Noem maar op, er waren dus veel mogelijkheden om elkaar goed te leren kennen. Nadat we even kort britse bulldog hadden gespeeld, hadden we een escaperoom gedaan die niet makkelijk was. Je begon onderaan in de toren van Seoul en door opdrachten te voltooien kwam je steeds een verdieping hoger waardoor je op het einde de skyline van Seoul zag.

We hebben Koreaans gekookt: Bulgogi (Koreaanse burger), Bibimbap, dat is rijst met verschillende groenten en daarna lekkere taart uit de dutch oven als toetje. Nadat we heerlijk gegeten hadden en we lekker gekletst hadden, was het weer tijd voor corvee. Nadat alles schoon en opgeruimd was hadden we een potje weerwolven gedaan bij het kampvuur.

Bij het kampvuur kregen we een klein blaadje waarop we onze droom moesten schrijven die we hopen te beleven tijdens het gehele traject van de Jamboree. Dat briefje rolde we op met een mooi touwtje eromheen en stopte we in een flesje in ons droomhotel. We maakten hem dicht en die blijft dicht tot aan het einde van de jamboree. We maken hem weer open tijdens de re√ľnie en kijken of je die droom beleeft hebt.

Nadat we nog even gekletst hadden ging iedereen naar bed en gingen we (de meeste) slapen. De volgende dag toen we opstonden hadden we lekker buiten gegeten, en begonnen we al weer aan onze laatste programma. Het laatste programma was een doordraai programma in groepjes, we hadden een beetje uitleg gekregen over als iemand in zijn vinger snijdt of iets anders wat je dan moet doen. Bij een andere troepstaf hadden we gepraat over wat ieder doet om het bedrag voor de WSJ bij elkaar te krijgen en over sponsoracties enz. We bespreken met het groepje over wat er goed ging dit kamp en over wat we belangrijk vinden om dat te doen of juist niet (zoals niet buitensluiten enz.). We hebben ook nog uitleg gekregen over hoe de Jamboree in Zuid-Korea eruit ziet, met daarheen vliegen en alles er op en eraan. Toen hadden we nog geluncht met de restjes van het avondeten van zaterdag met knakworstjes. Daarna kwamen de ouders al weer en kregen de ouders ook nog uitleg over hoe de jamboree in elkaar zat met alle bijzaakjes. En toen was het weekend alweer helaas voorbij!

Het was een leuk weekend en we kijken uit naar troepweekend 2 in juni 2022

Moos (15)