Rode Bosmieren on trail

Wat spannend, die allereerste kennismaking tussen alle Rode Bosmieren! Iedereen kijkt een beetje onwennig rond in het clubhuis in Diepenveen, maar gelukkig staan er al overal mensen te kletsen en iedereen is enthousiast en nieuwsgierig. Meteen na het hijsen van de Rode Bosmierenvlag gaan we van start met vier kennismakingsspellen. En al snel komen de eerste verhalen los en overal wordt al meteen gelachen. Wat een gezellige start zo! Bij het kampvuur kletsen de Bosmieren verder en er is meteen al een fijne, ‘ant’-housiaste sfeer. Alle Bosmieren hebben ook zó veel zin ons WSJ-avontuur!

(De tekst gaat verder onder de foto’s)

Op reis door Korea in Diepenveen
Drie blije bijen. Dank voor jullie hulp, IST’ers!
Slurpen mag!
De wateroversteek naar Jeju-island
Bosmieren in de wasstraat
Korea is het land van de tech
Indy maakte heerlijke soep voor alle bosmieren

Zaterdag hebben we een lekker vol en afwisselend programma. We komen veel te weten over Korea en de jamboree, we lopen een hike(je), we doen opdrachten met een Virtual Reality-bril, er is een wateroversteek met een slackline en deelnemers kunnen boogschieten. Ook bouwen we een waterorgel en een Da Vinci brug, en dat alles in steeds wisselende groepjes. Een mooi dagje dus, ondanks de hagelbuien.

Hadden we al verteld over de zelfgemaakte Koreaanse gerechten? De meeste Bosmieren koken en eten voor het eerst Gimbap, Buchujeon, Miso-soup en Korean Fried Chicken. Echt lekker, en dat eten met stokjes went eigenlijk best snel.

Inmiddels zit de Bosmierensfeer er ook echt he-le-maal in. Bij het kampvuur zitten de Bosmieren schouder aan schouder rondom de vlammen. Eén van de deelnemers begeleidt op haar ukelele wel 37 coupletten van ‘Cowboy Billy Boem’ en alle bosmieren en IST’ers zingen luidkeels mee. En… er worden al dassen en naamkaartjes geruild, tot grote verwarring van de troepstaf. Heerlijk, we hebben nu zó veel te kletsen na deze gezellige dag! Het is veel te snel al tijd om de slaapzak in te gaan.

En is het weekend daarna klaar? Welnee: Bosmieren gaan gewoon door! We spelen op zondagochtend fanatiek mee met Ticket to Ride, samen met troep Klaverblaadje en troep Lieveheersbeestje. Bijzonder gezellig en lekker chaotisch: super dus! Na een terreinklus volgt ten slotte nog de officiële Bosmieren-installatie waarbij alle Bosmieren beloven om gezellig te krioelen en een bijdrage te leveren aan het insectenhotel.

Maar zondagmiddag is het troepweekend toch echt afgelopen. Na 44 uur troepweekend zijn 34 jeugddeelnemers, 4 troepstaf en 3 IST’ers samen één troep geworden. De Rode Bosmieren zijn on trail, op naar de WSJ in Zuid Korea!

Meer foto’s van ons troepweekend kun je HIER bekijken.

En… dit zijn wij!!