Clusterééééén!

Verslaglegging door troepreporter Ilse

Op vrijdag 30 september was het zover; wij als troep zagen elkaar weer voor het eerst sinds de zomer. Dit keer hadden we clusterweekend op het labelterrein in Ommen; Gilwell Ada’s Hoeve. We kwamen aan op vrijdagavond en moesten eerst een wereldreis afleggen om bij ons veldje te komen. Eenmaal aangekomen moesten we onze ticket laten scannen en werd onze bagage gecontroleerd, net als op het vliegveld (de troepstaf had ook goeie pilootoutfits aan ;). Daarna gingen we per buddypaar onze tenten opzetten en werd de welbekende (welgevreesde in mijn geval :’) foto gemaakt. Toen dat eenmaal gebeurd was kregen we onze supermooie troepdas, en vertrokken we naar het Leidersveld om met de andere troepen een spel te doen. We waren namelijk niet alleen, Troep Weidebeekjuffer en Troep Tuimelaar waren ook van de partij. Met z’n allen deden we eerst een vliegtuigspel en daarna allerlei verschillende spellen; waaronder lasergamen. Je kan je wel voorstellen hoe vet dat eruit zag in het donker :D. Hierna hadden we nog kampvuur in de kampvuurkuil onder het genot van chips en frisdrank. Toen was dag 1 van het clusterweekend al weer afgelopen.

Ticketcontrole!
Kun jij de Klokjesbijen spotten?
Lachen!!

Op dag twee stonden werden we wakker gemaakt door onze troepstaf. Langzaam begaven we ons naar de ontbijttent. Na het ontbijt gingen we onze dans weer oefenen, maar de macarena kwam ook even aan bod. Nadat we onze dansskills weer even hadden opgepoetst werden we in drie groepen verdeeld, om met drie activiteiten te rouleren. De eerste groep ging luisteren naar een indrukwekkende presentatie van de zoon van een Korea-veteraan. De tweede groep origami vouwen, en de derde groep ging spelletjes doen. Toen het tijd was om te lunchen wachtte ons een heuse Koreaanse lunch. Dat smaakte heel bijzonder! Na de lunch was het tijd voor de tweede activiteit van de dag en kregen we per patrouille een envelop. In deze envelop zaten tickets voor activiteiten die we konden doen, die moesten in je patrouille verdeeld worden. De activiteiten die onze patrouille heeft gedaan waren een pokébowl maken, Taekwondo, honkbal en het Swop-spel. Bij dit spel kreeg je allemaal kaartjes met bijv. een WSJ-shirt erop of een das, en moest je deze swoppen met andere groepjes. Door de vele regen die viel konden duurde alles wat langer, maar uiteindelijk was het een superleuke dag! s’Avonds gingen we naar de eettenten en mochten we onze eigen pizza maken voor het avondeten! Dat was echt superlekker. Na het eten hadden we nog disco in onze buddy-outfit, en hebben we de hele avond gefeest.

Eeyyy Macarena!
Hoe snel ontsnap jij uit de “escapetent”?
Tijd voor de disco!
Pizza and burgertime

Toen was alweer de laatste dag van het clusterweekend aangekomen. We stonden op en gingen ontbijten. Een aantal mensen die te laat waren moesten voor straf met IST’er Geert een work-out doen. Die viel gelukkig mee (niks is erger dan Matthijs zijn ochtendgymnastiek :’) Na dit traumatische ontbijt gingen we een aantal klussen doen bijv. eikeltjes rapen voor de varkens en dakgoten schoonmaken. Hierna was het tijd om te lunchen. Na de lunch gingen we naar de kampvuurkuil om groepsfoto’s te maken met onze troep en de andere toepen. Hier hebben we voor het eerst onze fantastische troepyell laten horen! Daarna gingen we onze tenten inpakken en het kampterrein een beetje opruimen. Toen dat gebeurt was gingen we verder werken aan onze patrouillebanner en schreven we een brief aan onze toekomstige zelf met onze verwachtingen voor de WSJ. Toen dat gebeurt was, was het tijd voor het allerlaatste spel van het kamp. We mochten zelf groepjes maken en moesten grondstoffen verzamelen door middel van een soort tikspel om daarmee dingen zoals een bus en een vliegtuig te maken om mee op reis te gaan. Het duurde even voordat iedereen het snapte maar uiteindelijk was het een superleuk spel! Hierna deden we nog een paar klusjes zoals de tent afbreken en schoonmaken, en toen was het tijd voor de centrale sluiting. Naast onze troepdas kregen we ook nog ons superleuke troephoedje. Evanne ging nog trakteren omdat die jarig was, en toen liepen we met z’n allen terug naar de parkeerplaats en was ons derde troepweekend alweer afgelopen. Tot op het volgende troepweekend!

Uhm, moest ik nou de accu of de microchip hebben?
Even zwaaien naar de drone
Bepakt en voldaan weer terug naar het Hoge Noorden
Cluster F!
En onze Klokjesbijen met de prachtige handgemaakte das! Bedankt voor alle naai-, stik- en borduurhulp!