Clusterkamp: fladderen, kampvuur en silent disco

Door troepreporters Glenn en Eline

Het weekend van 30 september t/m 2 oktober vond het clusterweekend plaats voor Troep Atalanta. We waren deze keer niet alleen met onze troep. Troepen Dennenuil, Kruisspin en Penseelkever waren er ook bij. De vlindertjes fladderden rond bij scouting don Bosco in Mook.

Na de security check gehad te hebben en daar gelukkig door te zijn gekomen gingen we gelijk door om met onze buddy’s de tent op te zetten. Daarna werden alle vlindertjes samengeroepen en er wachtte een verrassing op ons. We kregen Atalanta-tassen met onze naam erop en in de tas zat: een trui, een jas en een waterfles. Allemaal supermooi en ook nog eens erg comfortabel. Na de ontvangst van de kleding was het tijd om naar de opening van het weekend te gaan.

Tijdens de opening werd gelijk een spel uitgelegd wat het hele weekend door zou gaan. Het spel zorgde ervoor dat je andere mensen uit andere troepen ging opzoeken, want je moest zonder dat je doelwit het doorhad een sticker van je eigen troep op hun rug plakken. Na de opening gingen we verder met een ander spel. Dat was een soort Cluedo, maar dan met insecten. Na het spel zaten we nog even bij het kampvuur en was het alweer tijd om naar bed te gaan. Voor sommige was er alleen niet zoveel tijd om te slapen, omdat de partytent was omgewaaid en op een aantal tenten was beland. Uiteindelijk was de tent opgeruimd en kon er weer verder geslapen worden.

De volgende ochtend werd tijdens het ontbijt werd het eerste gebak, die de vlindertjes zelf moesten meenemen, gegeten. Toen iedereen was uitgegeten werden kaartjes uitgedeeld voor de activiteiten van de ochtend en middag. Na de activiteiten moest er gekookt worden. Dit was niet alleen voor je eigen troep, maar er kwamen patrouilles van de drie andere troepen eten en ook drie van onze patrouilles zijn naar de andere troepen gefladderd.

Na het eten en wat rust waren er meerdere dingen die gedaan konden worden. Zo was er keuze uit: een silent disco, karaoke en kon er ook gelasergamed worden. Nadat iedereen was uitgedanst, -gezongen en -gesprongen was het tijd om naar bed te gaan. Zondagochtend hebben we na het ontbijt de rest van het gebak opgegeten.

Daarna was het tijd voor het volgende spel. Het doel was om langs verschillende posten de spullen te halen die je nodig had om naar de jamboree te gaan. Het groepje dat dit het snelst voor elkaar kreeg had gewonnen. Daarna was het tijd voor de lunch en dat was met het hele cluster iedereen moest op lengte gaan staan en dat bepaalde naast wie je zou zitten. Uiteindelijk sloeg de verveling toe en begon kaas door de lucht te vliegen.

Als afsluiter werden er nog foto’s gemaakt en deden we nog een keer koptelefoons op om zo heel snel de jamboree te doorlopen. Al met al was het een zeer geslaagd weekend.