Clusterkamp – vrijdag

Na anderhalf uur rijden waren we eindelijk aangekomen in Kasterlee. Toen er afscheid genomen was van de ouders konden we op weg naar het terrein, die iets verder weg bleek te liggen dan we dachten. Een half uur lopen met volle bepakking is toch wel een beetje zwaar. Maar echte scouts geven niet op en na de tocht door het donkere bos was het tijd om onze tenten op te zetten. Sommige Zandloopkevers hadden eraan gedacht hun zaklamp bereikbaar te houden, anderen niet. Bovendien waren er nogal veel mensen die vanavond voor de eerste keer hun tent opzetten. Na heel wat gedoe stonden uiteindelijk toch alle tenten en konden we van start.

We gingen naar de loods, waar we onze tickets die we eerder hadden gekregen moesten laten zien en op onze stoel moesten gaan zitten. Toen iedereen aan boord was vertrokken we met het Cluster B vliegtuig naar ons troepweekend. Na belangrijke veiligheidsuitleg die werd verhelderd door delfsblauwe tegeltjes konden we even ontspannen kijken naar filmpjes van de Jamboree van 2015 met een pakje drinken erbij die we kregen van aardige stewardessen. Even later waren we alweer geland en gingen we door naar het volgende spel.

We gingen levend cluedo spelen, in de groepen die aangegeven stonden op je ticket. Na een beetje vertraging omdat je groepje vinden best ingewikkeld is in het donker konden we toch van start. In groepjes met deelnemers uit allemaal verschillende troepen probeerden we aanwijzingen te vinden over welk insect waar te vinden was. Toen het antwoord op die vraag gevonden was mochten we met zen alle bij het kampvuur gaan zitten. Om 2 uur ging iedereen echt naar bed.