Clusterweekend

Vrijdag 7 oktober

Iedereen had zijn spullen ingepakt en vertrok richting Kasterlee, waar we op het kampterrein de Hoge Rielen zaten.

Kleine tegenvaller, het veld was ver van de parkeerplaats vandaan, dus het was een eind lopen. Gelukkig kwam uiteindelijk iedereen op tijd aan bij het veld. Bij de ingang moesten we ons stoeltje inleveren en we kregen een boarding pass.

Op het veld aangekomen mocht elk buddypaar hun tent op zetten.

Vervolgens werden we naar de loods gestuurd, waar onze boarding pass nuttig bleek. Al onze stoeltjes stonden in een soort vliegtuig opstelling en iedereen had een eigen plek tussen de andere troepen.

Nadat aan iedereen een paar video’s was getoond, was het tijd voor het eerste spel, het was een soort cluedo. Elk team, dat bestond uit 1 buddypaar uit elke troep, moest bij de andere teams informatie halen, door zonder getikt te worden in hun gebied te komen, waar de informatie lag. Met die informatie kon je door uit te sluiten wat niet het antwoord was, beredeneren wat wel het juiste antwoord was.

Naderhand kregen we knakworstjes en konden we met de hele groep bij het kampvuur zitten. tot uiteindelijk iedereen is gaan slapen.

Zaterdag 8 oktober

Iedereen wakker geworden, klaargemaakt voor het ontbijt en aan een tafel zittend, gingen we ontbijten met onze eigen troep. Aan het einde kregen we de activiteit voor die dag uitgelegd, het ticket spel. Je kon dus na het ontbijt een paar kaartjes pakken, op die kaartjes stond een activiteit en een tijdstip. Op dat tijdstip kon je dus die activiteit doen.

Er waren veel verschillende activiteiten, zoals Bob Ross, boogschieten, dasring maken, escape room, hike, Koreaanse lampion maken, k-pop dansen, leer branden, primitief koken, slackline, speleobox en een presentatie over Korea.

Een paar leuke activiteiten waren:

Leer branden – Je moest eerst uitvogelen wat jouw naam in het Koreaans was, aan de hand van bladen die er lagen. Daarna moest je een stuk leer uitknippen, waarop je het logo van het Dutch contingent kon branden. Daarboven kon je dan je naam in het Koreaans branden en dan had je een leuk zelfgemaakt souvenir.

Presentatie Korea – In de loods kreeg je een presentatie over Korea. Dit ging over de cultuur, geschiedenis, wat je wel en niet moet doen, over de jamboree en andere interessante feitjes.

Primitief koken – Hier kon je boven een kampvuur je eigen wafels maken. Je had een vorm, hier deed je deeg in en deze legde je in het vuur, totdat het klaar was. Daarna haalde je het eruit en versierde je het met slagroom en een hele hoop andere versiersels, ét voilà, een lekker gerecht.

Speleobox – Een erg grote doos, met een stelsel aan dunne en helemaal donkere gangen erin, waar je doorheen moest kruipen. Links, rechts, boven, onder, soms recht en soms op zijn kop. Het liep vanaf de ingang tot je er weer uit was, een sensatie om te beleven.

In de avond moest een van de 4 patrouilles koken, bij ons was dat dus patrouille 3. De patrouilles 3 van de andere troepen mochten bij ons komen eten en onze patrouille 1 2 en 4 gingen zo eten bij de andere troepen waar dezelfde patrouille moest koken.

Na het eten kwam Cluster B got talent. Dit was een talentenshow met verschillende optredens van deelnemers uit alle verschillende troepen. Uiteindelijk kwam hier een winnaar uit, de anderen kregen een troostprijs.

Na deze geweldige talentenjacht was er de rest van de avond een wereldreizigers feest, waarbij de beste outfit ook een prijsje kreeg. Dit was heel gezellig, maar helaas kwam hier ook uiteindelijk een eind aan en moesten we gaan slapen.

Zondag 9 oktober

In de ochtend werden we wakker en hadden we ons ontbijt. Daarna moest iedereen snel spullen inpakken, maakten we nog even een groepsfoto en mochten we weer het vliegtuig in. Daar kregen we weer een paar filmpjes te zien, waaronder de aftermovie van het kamp. Ook werd de prijs van de beste outfit van het wereldreizigersfeest uitgereikt en daarna mochten we weer de lange weg naar de parkeerplaats lopen. Daar moesten we afscheid nemen van iedereen.

Dit was helaas alweer het einde van dit hele leuke en gezellige kamp.