Contingentskamp- Troep Klaverblaadje – 18,19,20,21 Mei

Heey allemaal,

Welkom bij de leukste troep van Nederland die tijdens hemelvaart hun laatste voorbereidingskamp had. Oftewel het Contingentskamp. Wij nemen jullie mee langs de dagen en wat we allemaal gedaan hebben. 

Donderdag

Onze troep werd verwacht tussen 9.30 en 10.00. Toen eenmaal iedereen er was konden we lopen naar ons kampterrein. Daar eenmaal aangekomen kregen we te horen dat we nog veel spullen kregen, zoals alle swopartikelen en de kledingpakketten. Een groep meiden hadden ervoor gezorgd dat hier 2 rondes van gemaakt werden om het uitdelen soepel te houden. Nadat iedereen hun eigen kleding en artikelen had, gingen sommige een rondje lopen over het hele terrein om te kijken waar wat was. Er waren ook een paar die naar de studeertent gingen om te leren. Want het contingentskamp was tussen de eindexamens. 

Om 17.00 begonnen we met koken, we gingen kip kerrie eten. Na het eten liepen we naar het hoofdterrein voor de opening. De opening was spectaculaire, want tijdens dat alle troepen langs kwamen met hun vlag, werd de das bekend gemaakt. Tegelijk was er op het podium ook nog een soort vuurshow. Daarna, toen eenmaal de das bekend was gemaakt, was er een lichtshow met lasers. Hierna was het tijd om naar bed te gaan. Er was een regel dat je om 23.00 in je bed moest liggen, maar omdat onze leiding ons lief vindt mochten wij nog opblijven tot 00.00.

Vrijdag

De dag begon met ontbijt halen. Dit moest gebeuren tussen 7.00 en 8.00. Onze troep was mooi op tijd, maar het brood niet. Eerst kregen we geen brood, daarna 6 broden voor de hele troep. Tot slot, kregen we er nog 6 broden bij, zodat iedereen genoeg had. Na het ontbijt gingen sommige naar de studeertent om te leren en andere gingen de activiteiten doen voor de SDG’s, want thuis moest je 2 challenges doen. En op het contigentskamp nog 1tje, namelijk 7 activiteiten. Op het hoofdterrein was er ook een foodhouse, dus in onze troep hebben veel mensen genoten van het zonnetje en poffertjes.

’s Middags gingen we naar Heino om outdoor activiteiten te doen. Zo kon je kanoën, klimmen, boogschieten, bikesteppen en zo verder. Ook was er een restaurant waar je ijsjes kon halen. 

’s Avonds gingen we met verschillende troepen bij elkaar eten. Dus je wist niet precies van te voren wat je ging eten. Tijdens het eten zijn er ook weer nieuwe vriendschappen ontstaan. Na het eten deden we nog een groot spel. Waarbij je als troep zoveel mogelijk punten moest verzamelen. Je mocht niet valsspelen! Maar wij zijn de klaverblaadjes niet, als we niet de regels een beetje aanpassen. Na het spel was het weer tijd om te gaan slapen.

Zaterdag

Zaterdag ochtend hebben we rond 8 uur in de ochtend ontbeten. Na het ontbijten hebben we onze lunch gesmeerd en zijn we met een paar andere troepen naar het centrum van Ommen gelopen! We gingen een spel spelen, we moesten verschillende posten bezoeken om uiteindelijk het spel te winnen. In Ommen hebben we ook veel winkels bezocht, samen gegeten en gezeten met andere mensen. Na een ochtendje plezier zijn we weer terug naar Ada’s hoeve gegaan.

‘s Middags hebben we op het grote veld leuke activiteiten gedaan om onze friendshipbadge te verdienen! Rond 6 uur hebben we ons avondeten gemaakt en gegeten. Na het afwassen en opruimen hebben we ons versierd voor het grote feest: de Forestfuif!

Bij aankomst van het feest hebben we een leuke groepsfoto gemaakt en toen zijn we allemaal onze eigen weg gegaan. Er zijn nog supertoffe foto’s gemaakt met de polaroidcamera van Wieke. Er werd super leuke muziek gedraaid en een toffe show gegeven. Er hebben veel mosh pits plaatsgevonden 🤣.

De avond was afgelopen rond 23:00 uur en toen ging iedereen hun bed in.

Zondag

Zondag ochtend stonden we vroeg op om te ontbijten en onze spullen op te ruimen! Rond 13:00 kwamen de ouders naar het grote veld om samen met ons de sluiting te kijken. Na een lange aankomst van alle troepen begon de sluiting.

Twee mensen die mee waren geweest naar de World scout jamboree in Zuid-Korea, 1991, hebben hun verhaal verteld en leuke foto’s en video’s laten zien. Na een gezellige en warme afsluiting zijn we samen met de ouders naar het terrein gelopen en hebben we gezellig gegeten en opgeruimd. Rond 18:00 was het tijd om naar huis te gaan en toen was het contigentskamp officieel afgelopen.

Geschreven door troepreporters Femke W en Amy