De Dennenuilen gaan los

Ja ja, 25 maart was het dan zover! Het eerste troepweekend van de Dennenuilen ging van start! Van te voren kregen we onze eerste opdrachten al binnen: zo veel mogelijk in je tas krijgen (proppen dus), en om alvast een vragenlijst voor één van de spelletjes in te vullen.

‘s Avonds om 20:00 gingen de deuren open voor de dennenuilen bij Scouting A15 (Hardinxveld-Giessendam), en stond de troepstaf al klaar om ons te begroeten en ons alvast richting de slaapzalen te wijzen. Een halfuurtje later waren alle ouders van het terrein verdwenen, en was het tijd voor de echte start van het weekend. Snel even voorstellen, en daarna begonnen de spellen al. Een woordzoeker met namen, bingo om elkaar beter te leren kennen, en bij elkaar op schoot klimmen om het ijs te breken, niets was te gek voor deze nachtvlinders!

Daarna vlogen we allemaal naar buiten, waar het kampvuur langzaam al op gang begon te komen. Met een lekker muziekje (opgezet door Timo, die z’n speaker mee had genomen) kwam de sfeer er goed in te zitten. Nog een potje weerwolven (wat best lang blijkt te duren als je met 35 bent), en om 01:00 was het dan toch tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend om 08:00 kwam de troepstaf ons weer wakker maken, met een zeer goed uitgekozen afspeellijst. Voor het ontbijt kon beginnen mochten we uiteraard wat koffie, thee of wat anders pakken, en moesten we op alfabetische volgorde van achternaam gaan zitten. Dit om met andere mensen te praten uiteraard!

Na het ontbijt was het tijd voor het volgende spel: Crazy 66! In groepjes van 5 zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren. Al deze opdrachten moesten of gefilmd of gefotografeerd worden en opgestuurd worden naar onze puntenteller. Een paar van de opdrachten waren het klimmen in een boom en een groepsfoto maken (met troepstaf of een docent) , een leven zoeken, een goede daad doen, of een kind kopen. Het team dat de meeste opdrachten heeft uitgevoerd, wint. Bij ons waren dit er twee, die allebei evenveel opdrachten gedaan hebben en het allebei ook net zo enthousiast gedaan hebben.

De rest van de dag hebben we andere spellen en opdrachten gedaan, zoals een tent opzetten en weer afbreken, in volledige stilte. Ook is er een quiz (of twee) geweest over de troep normen en waarden, de WSJ, en Korea zelf! Uiteraard is er ook nog een lekkere lunch geweest: Noedelsoep!!

‘s Avonds was het dan tijd voor avondeten, vegetarische chili con carne (denk ik)! Daarna was het alweer tijd voor het volgende spel: het welbekende postenspel! Een touw uit de knoop halen terwijl je maar 1 hand mag gebruiken, en die moet het touw verplicht het touw weer vasthouden, hoe doe je dat? Vrij makkelijk, je gaat allemaal als een gek door gaatjes heen klimmen! Of geblinddoekt allemaal op anderhalve meter afstand gaan zitten, terwijl je niet van je stoel af mag. Of een puzzel oplossen terwijl alleen de persoon met de foto en degene die de puzzel in elkaar legt mogen praten, en de persoon met de stukjes in stilte moet blijven, het gebeurde allemaal! 

Nadat de restanten weer een beetje waren opgeruimd, was het dan zover: Karaoke-avond! Van classic rock tot Guus Meeuwis, alle dennenuilen hebben uit volle borst mee kunnen zingen! Nadat de kelen van ons allemaal het wel een beetje begaven, kon de avond weer afgesloten worden rond het kampvuur! 

De volgende ochtend weer wakker worden, en alles qua matjes en slaapzakken moest meteen opgeruimd worden, want de slaapzaal van de meiden moest zowaar ook nog even geleegd worden. Vervolgens hebben we in de slaapzaal van de jongens ontbeten, waarbij je op volgorde van leeftijd moest gaan zitten.  

Daarna moesten we onze uniformen alweer aantrekken (das heb je altijd om bij ons), want er stond een hike op de planning. In principe was het de bedoeling dat je langs 4 posten zou komen, waar je dan wat meer informatie over de WSJ zou krijgen. En moeilijk om er te komen was het niet, want je kreeg het adres van de volgende post gewoon! De bijbehorende opdracht was om de code uit te vogelen, want er was een mysterieuze koffer met iets voor ons erin, maar die zat nog op slot. 

De hike bleek iets uit te lopen, maar de uiteindelijk gelopen afstand zou ongeveer de breedte en lengte van het officiële WSJ terrein in Zuid-Korea zijn! Nadat iedereen weer terug was, was het tijd voor alweer de laatste lunch van het troepweekend. Het was de bedoeling dat er ook nog vegetarische frikandelbroodjes, gesponsord door de fantastische Vegetarische Slager, opgewarmd zouden zijn… Maar die broodjes waren nog lang niet klaar, dus na de lunch mochten wij alvast een brief aan onze toekomstige zelf schrijven en onze wensen voor het kledingpakket invullen. Rond deze tijd begonnen onze ouders binnen te komen, om de informatie presentatie te krijgen uiteraard. Daarna mochten alle vlinders het gebouw gaan schoonmaken, want de frikandelbroodjes waren nog steeds niet klaar. Rond 4 uur, toen het weekend afgesloten zou worden en het gebouw alweer helemaal glansde, waren ze dan toch klaar. 

In de kampvuurkuil werden de broodjes opgegeten, en kregen alle dennenuilen de insignes voor op het uniform dat wij nog moeten ontvangen! Onze ouders stonden alvast toe te kijken vanaf buiten de kampvuurkuil, maar eerst moest er nog een supertoffe groepsfoto gemaakt worden! Hierna mochten we dan allemaal naar onze ouders toe, die ons (bijna) allemaal blijkbaar heel erg gemist hadden, en was het weekend voorbij.

Bedankt alle fantastische dennenuilen, IST, troepstaf, en sponsor voor het supertoffe weekend! Tot op de volgende!