Een TORrific weekend voor de Gouden Tor 

Na lang wachten was het dan zo ver, de troep met 39 Gouden Torren kwam eindelijk bij elkaar. Dit kon niet anders dan een TORrific weekend worden. 

Vrijdag

Het is een beetje onwennig. 35 jeugddeelnemers en 4 troepstaf scharrelen rond op het clubhuis van Jan Wandelaar in Zeewolde. ID kaart checken, corvee rooster invullen en dan uiteindelijk afscheid nemen van de ouders. “Dag mam”, “Doei pap, jaaahaa we gaan genoeg slapen! (not)”. Nog even vlag hijsen en dan begint het echt. Eerst speeddaten. In 12 sessies van 2 minuten leren we elkaars belangrijkste eigenschappen: ‘Welke scoutinggroep zit jij? Wat is je lievelingskleur? Vind jij het ook zo spannend?’ Daarna is het tijd om de kennis over Korea, de WSJ en de troepstaf te testen in een echte pubquiz. Natuurlijk gepresenteerd door Robert in een groen glitterpak! Belangrijke highlights uit deze quiz: 

  • Zuid Korea viert elke maand Valentijnsdag 
  • Samuelle heeft een depressieve olifant knuffel 
  • Bijna iedereen weet welke auto van welk staflid is. 
  • En gelukkig weet iedereen waar Zuid-Korea ligt 

De winnaars van de pubquiz hebben de grote eer om als eerste te waken over Torrie. De groen-glimmende mascotte van troep Gouden Tor! 

En daarna vroeg naar bed, licht uit en snaveltjes toe. (Dat is tenminste wat we de ouders vertellen…) 

ZaTORdag

Om stipt 7 uur wordt iedereen zijn bed uitgeveegd. Een paar mensen zijn hun stem kwijt en iedereen kijkt een beetje vermoeid uit zijn ogen. Maar dat mag de pret niet drukken. Ontbijt wordt in stijl genuttigd met stokjes waarna alle spullen worden ingepakt en we op pad gaan. Tijdens de hike worden er verschillende vragen over Korea beantwoord. En worden er op posten scenario’s uitgespeeld en woorden in het ‘Koreaans geschreven’. Onderweg worden hagelbuien getrotseerd, een Gouden Tor loopt dapper door! Aangekomen in Zeewolde kan iedereen zich opwarmen met een bak noedels. 

In Korea is 7 het geluksgetal. Dus er zijn 77 foto opdrachten bedacht die uitgevoerd kunnen worden in het centrum van Zeewolde. Er worden kussengevechten gehouden, mensen in de boeien geslagen en 77 rondjes gedraaid. Alles om zoveel mogelijk punten binnen te halen. 

Eenmaal terug op het clubhuis is er vrije tijd (a.k.a. bijslaapuurtje van de staf). Ondertussen staan de IST’ers zich uit te sloven in de keuken. Hierdoor kunnen we ’s avonds genieten van heerlijke TORtilla’s, natuurlijk weer gegeten met stokjes. Gevolgd door een carrousel. Hierbij doet iedereen verschillende opdrachten in een doordraaisysteem. Er is gesproken over normen en waarden, kennis opgehaald over de WSJ en een brief geschreven naar jezelf voor na de WSJ. Deze brieven zullen we na de reünie aan iedereen teruggeven om te lezen. 

En dan is het tijd voor kampvuur en natuurlijk weer vroeg naar bed. 

Zondag

De oogjes zijn deze ochtend nog iets kleiner. Maar de sfeer zit er steeds beter in. Ontbijt wordt even snel naar binnen geschoven. En dan is het tijd voor het postenspel. Er wordt geschoten met een Gouden WaTORraket, het logo wordt geschilderd, karaoke gezongen en digitaal contact gelegd met troep Klokjesbij.  

En dan komt het einde van het weekend alweer in zicht. Snel lunchen en alles opruimen. Mooi om te zien hoe iedereen lekker meehelpt. En dan komen de ouders binnen voor de ouderpresentatie. In een half uur worden ze helemaal bijgepraat over alle ins en outs van de WSJ. Met als motto, niks staat vast maar het wordt sowieso leuk. Het weekend werd afgesloten met de vlag strijken en een spontane Macarena. Het ultieme bewijs dat we in no time van 39 onwennige individuen zijn veranderd in de leukste troep van het Nederlands Contigent, de Gouden Tor. FiniTOR!