Een weekend met groengoud randje

De tijd vliegt, alweer tijd voor het tweede weekend. Een weekend vol actie en avontuur. Een lach en een traan. En de leukste torretjes van de WSJ! Lees hier het verslag met dank aan Timon en Sebastian.

Vrijdag

Vandaag kwamen we allemaal met heimwee aan. De angst om onze ouders een weekend niet te zien was aanwezig. We kwamen ons nieuwe onderkomen binnen en werden direct geforceerd om pantoffels aan te trekken. Omdat de spanning verschrikkelijk hoog liep begonnen we direct met de buddy reveal party. Toen de reveal ballonen ten onder gingen ontstond er een gigantische verwarring, wie hoorde nou bij wie. Dat was nog best ingewikkeld. Na een beetje gepuzzel en gegok waren de meeste tot een conclusie gekomen. Iedereen mocht nu eindelijk zijn troepdas in ontvangst nemen *shiny!* Terwijl iedereen natuurlijk super enthousiast was over zijn buddy moesten er natuurlijk even gekeken worden of de duo’s wel echt konden samenwerken. En na een aantal intensieve spellen was het besloten, alle duo’s waren perfect en volledig voorbestemd. Na deze superieure spellen kwam ‘t al in de buurt van zaTORdag, maar dat is een verhaal voor in de volgende alinea.

ZaTORdag

Aangekomen op de zaTORdagochtend, natuurlijk één heel uur te vroeg wakker, was het feestje nog zeker niet afgelopen. Na de buddy reveal party was er een afterparty ontstaan met klappers van hardstyle. Na alle aardigheidjes (spullen inpakken, ontbijten etc.) gedaan te hebben, begonnen we de dag met een geweldige carrousel. Van een informatieve quiz over de Sustainable Development Goals tot het tie dyen van witte shirts. Allemaal leuk maar toch begon iedereen ongeduldig te worden. Hoe zit het nou met de patrouilles? Er moest een leuke hike gelopen worden, hierbij waren er een aantal hints door het dorp verstopt, deze waren allemaal voor de ontzettende belangrijke patrouilles. Allemaal op schema ging het marcheren van start, er vonden (helaas) een aantal ontvoeringen plaats. Na een hoeveelheid tikjes op de klok verder, waren alle hints bekend en konden de patrouilles opgesteld worden. Eenmaal veilig en in patrouilles aangekomen op het terrein was de menigte hongerig en moest er gegeten worden. Verassing, er waren overheerlijke smakeloze eetbare wormen te eten. Aangezien er een vuurtje nodig was moest het hout natuurlijk in kleinere stukjes geslagen worden. Helaas schoot iemand uit met een bijl en was er een scheenbeen geraakt. Geen reden tot paniek maar voor de zekerheid wel even langs de huisartsenpost, met een paar hechtingen als resultaat. Ondanks de drukte en het hele schema dat werd omgegooid, was het avondspel toch van start gegaan. Hierbij moest er kunst gejat worden, gehandeld worden en af en toe een bezoekje gebracht worden aan de zwarte markt. Eenmaal afgerond stond het vuur aan en werd het een late gezellige nacht.

Zondag

Door de gezellige muziek werden we ‘s ochtends allemaal erg intens wakker gemaakt. Natuurlijk was iedereen weer super enthousiast in de vroege morgen en na een lekker ontbijt kon de weer dag beginnen. De groep werd in 2e verdeelt en allebei gingen we een andere kant op, De ene groep begon met een super spannende escaperoom en moesten de bom ontmantelen door verschillende 4 codes van vier verschillende vormen te ontcijferen. De andere groep ging de andere kant op om daar elkaar te lijf te gaan met een goed potje archery tag. En werd er vast voorbereid voor de WSJ door alvast voor het kleding pakket te gaan passen. Toen de 2 groepen geruild hadden van activiteit maakte één torretje een nare val waarbij een knie werd geblesseerd. Gelukkig gaat het met dit gewonde torretje ook weer een stukje beter ondertussen. Ondertussen moest er ook gewoon geluncht worden. Hier werden we verrast door een gigantische stapel met echte Koreaanse pannenkoeken die natuurlijk niet zonder stokjes gegeten konden worden. Helaas werd ;t hierna al tijd om te gaan afronden en kreeg onze geliefde Torrie een nieuwe slaapplek voor de komende maanden bij onze gewonde tor. Na het verdelen van het overige eten werd het tijd om elkaar een flinke afscheidsknuffel te geven en onszelf weer richting huis te gaan verplaatsen. Met natuurlijk alweer hartstikke veel zin in ons volgende kamp, het clusterkamp………