Het eerste troepweekend was fantastisch!

Een aantal Neushoornkevers hebben een stukje geschreven over het eerste weekend.

Mijn vrienden en ik kwamen binnen bij de poort en het was direct al super gezellig de leiding stelde zich allemaal even voor daarna hadden we een speeddate gedaan maar dan ook letterlijk speed want het ging echt super snel daarna hadden we een leuke quiz gedaan, spelletjes gedaan enzo en ja dat was super gezellig dat was eigenlijk alles van vrijdag – Ernst-Jan

We kwamen aan en moesten onze spullen in de slaapzalen leggen. Daarna konden we wat eten en drinken pakken en elkaar ontmoeten. We krijgen bij de ingang een button met een andere naam erop en het eerste spel wat we deden was zoek je eigen button. Nadat iedereen z’n eigen button had, gingen we speeddaten, in het begin was dat een beetje ongemakkelijk maar uiteindelijk heel leuk. Elke keer moest je iemand anders opzoeken en kreeg je een minuut om een vraag te beantwoorden. We deden ook een pubquiz die uit 5 rondes bestond, ronde 1 was WSJ, ronde 2 was insecten, ronde 3 was Korea, ronde 4 was muziek en ronde 5 was troepstaf, iedereen deed gezellig mee en het was heel gezellig. Daarna kregen we vrije tijd en iedereen was gezellig aan het kletsen en spelletjes doen. Rond 12 uur moesten we gaan slapen en dat was de eerste dag van ons eerste troepweekend.

Groetjes,

Noor en Rhodé

Vrijdag:

Vrijdag om 19:30 uur moesten we er wezen voor het eerste troepweekend voor de WSJ. Lucas en ik waren een beetje aan de late kant, dus waren er ook later. Als eerste stonden Genevieve en Celine klaar om ons welkom te heten, Bram en Peter stonden iets verder met de gegevens die werden gecontroleerd en een naambage gekregen. Je kreeg een andere naam en je moest vragen van wie die was. Daarna hebben we met z’n allen, toen de ouders weg waren, ranja gedronken en een muffin gegeten. Toen hebben we een spel gespeeld en iemand las een vraag op en daar moest je met iemand anders over gaan praten en antwoord geven. Toen we dat hadden gehad gingen we een PubQuiz spelen met z’n allen over de WSJ.

Daarna hebben we ons klaargemaakt voor het slapengaan, sommige bleven nog een driekwartier op en andere niet, ik persoonlijk zelf niet. Om 23:45 uur gingen de lichten van de slaapzalen uit en gingen we slapen.

Zaterdag:

Zaterdag was het vroeg dag, namelijk om 7:10 uur al. We zijn wakker geworden door muziek en hebben meteen onze slaapspullen opgeruimd, oftewel aan de kant gezet in het Welpenlokaal. Toen alle spullen aan kant waren hebben we ons klaargemaakt voor het ontbijt en hebben met z’n allen ontbeten. Daarna hadden we corvee gehad. Toen het corvee klaar was hadden we onze eerste activiteit van zaterdag, dat was in 2 groepen, namenlijk:

Bij Bram:

Hadden we een spel gedaan met vragen en we hebben wat regels besproken die we gaan opstellen die belangrijk zijn voor troepweekenden en natuurlijk voor de WSJ.

Bij Celine:

Hebben we ideeën bedacht voor in Zuid Korea en tijdens de troepweekenden zoals: Eten en drinken, activiteiten, clubhuizen en blokhutten en we hebben gekletst.

Nadat we bij Bram en Celine waren geweest, hadden we als lunch een Koreaanse tosti.

Toen we de tosti ophadden heeft Peter geprobeerd contact te zoeken met de Kruisspinnen, maar dat was niet gelukt, want hun wifi was slecht. Toen hadden we een spel gedaan met de bal gedaan en als dat was afgelopen hebben we binnen nog Weerwolven gedaan. Toen hadden we met de Kruisspinnen via Whatsapp Ticket To Ride gedaan. Toen Ticket To Ride was afgelopen hadden we tijd voor ons zelf en ben ik met een paar anderen Hollandsche Leeuwen gaan doen, maar dat liep niet goed af, want ik viel hard met op mijn rug op de grond en heb nu mijn schouder gekneusd, we zijn daarvoor nog naar de dokter geweest. En in de avond hadden we een grappig programma dit was de jongens tegen de meisjes en na 12 uur in de nacht lagen we pas te slapen.

Zondag:

Zondag hadden we het 60 minuten spel gespeeld en hebben veel opgeruimd en klaargemaakt voordat de ouders kwamen. Om 13:00 uur waren de ouders en daarvoor hadden we nog een groepsfoto gemaakt. Om 13:15 uur begon de informatie voor de WSJ naar Zuid Korea.

Groeten, Yordi

Zondag 10 april 2022
Op zondag begonnen we natuurlijk met het ontbijt. Tijdens het ontbijt hebben we ook een streekproductenbingo gedaan. Na het ontbijt zijn we naar buiten gegaan om een spel te doen: het 60 minuten chaos-spel. Dat is een spel waarbij je in 60 minuten zo veel mogelijk opdrachten moet doen, het draait hier vooral om de timing.

Toen we klaar waren met het spel gingen we naar binnen om te lunchen, we aten noedels en dronken bubble tea. Toen gingen we een kijkje te nemen bij de spullen van vorige jamboree’s, zoals dassen en insignes. Om 1uur kwamen de ouders voor een toffe presentatie, die bevestigde aan welk te gekke avontuur we begonnen zijn!

Groetjes, Vera

Namens Troep Neushoornkever willen wij heel graag 3 top IST´ers bedanken. Zij hebben dit weekend tot een succes gemaakt! Bedankt Mette, Sjoerd en Joseph!