Het eerste troepweekend!

Van 25 tot 27 maart hadden wij ons eerste troepweekend met de Heldenbokken.
Vrijdagavond hebben we elkaar ontmoet, en hebben wij allerlei kennismakingsspellen gespeeld. Binnen de kortste keren hadden wij al nieuwe vrienden gemaakt. Na een avondje elkaar leren kennen gingen wij naar bed, maar in slaap komen was moeilijk en dus hadden wij weinig slaap. Dat was de volgende ochtend wel te merken! We waren veel te vroeg wakker voor ons 3 keer 30-minuten schema. Gelukkig waren we allemaal op tijd in de eetzaal. Na een lekker ontbijt moesten we ballonnen poppen om onze patrouille te vinden. Daarna gingen we samen op een hike om de Vuurlibellen te ontmoeten. Maar voor sommige patrouilles was de weg nog lastig.

Tijdens het wandelen deden we het spel crazy 24. Dat houdt in dat we 24 gekke foto’s moesten maken (met Bokkie erop natuurlijk!). Met de Vuurlibellen gingen we door middel van een spel met puzzels door Korea reizen. Daarna gingen we samen noedels eten met stokjes om aan Korea te wennen. Tijdens de terugreis hadden we het heel gezellig met de hele groep en heel harde muziek, we gingen allemaal lekker meezingen.

Toen we terug waren deden wij een circuitspel waarin we gingen vloggen, leren swoppen, praten over de omgang in de groep en figuur zagen. Daarna hebben wij een typisch Koreaans gerecht gegeten met Boba-tea als toetje. In de avond gingen we spelletjes doen zoals weerwolven, kaartspellen en tafelvoetbal. Daarna ging iedereen naar bed en hadden wij een goede nacht slaap gepakt.

’s ochtends werden wij gewekt door Naomi en moesten wij gelijk onze spullen opruimen. Binnen 30 minuten zaten wij allemaal gezellig bij het ontbijt. Wij hadden een zondags ontbijt met warme croissantjes en broodjes. Na het corvee gingen wij de laatste delen van het circuitspel doen. Tijdens de break gingen wij nog even ”Hollandse Heldenbok” spelen. Daarna werd het spel afgemaakt en hadden wij een beetje vrije tijd. Daarna was het alweer tijd voor lunch en om 2 uur kwamen de ouders voor een gezellige oudermiddag.

Door Marie-Louise en Ambre