Het tweede troepweekend van Atalanta; voor je het weet weer voorbij gefladderd!

Door troepreporters Anne (l) en Meike (r)

Na 68 dagen wachten was het dan weer zover. Op 3 juni mochten wij eindelijk weer gezellig gaan fladderen tijdens het tweede troepweekend van troep Atalanta! Dit keer gingen we kamperen. Per tweetal sliepen we in een tentje op kampeerterrein de Rendierhoeve in Moergestel.

Toen we eenmaal het kampterrein gevonden hadden, wat best nog even duurde, kregen we allemaal een plekje toegewezen om onze tenten op te zetten. Daarmee gingen we aan de slag, en daarna bouwden we met een hele hoop vlinders de grote partytent op. Al snel was het terrein opgebouwd en konden we het weekend met z’n allen openen. Daarna mochten we onze “Glitter & Glamour” outfit gaan aantrekken. Iedereen zag er superleuk uit, en we kwamen er eindelijk achter waar deze voor was: Pieters Pubquiz! Voor Pieter is het traditie om een pubquiz te houden in zijn (inmiddels ietwat kleine) glitterjasje. Vandaar dat wij allemaal in thema mee mochten doen. In groepjes kregen we vragen in vier categorieën; eten, motto’s van bedrijven, Koreaans geld en entertainment. De uitslag liet nog op zich wachten tot zondag… Na de quiz was er nog gelegenheid om bij het kampvuur te blijven zitten, maar we konden ook naar bed. Na nog wat gezelligheid bij het kampvuur keerde de rust op de Rendierhoeve weer terug.

De vroege vogels (/vlinders) die zaterdagochtend al voor het begin van het ontbijt klaar waren, hadden al wat kleding gepast voor het kledingpakket van de Jamboree. De juiste maten werden samen met de leiding bepaald. Toen om half 9 alle vlindertjes klaar zaten om te ontbijten bleek ons een extra uitdaging te wachten te staan. Op de paklijst stonden namelijk eetstokjes, daarbij stond dat we ons gewone bestek thuis moesten laten. Braaf als wij allemaal zijn hadden we alleen de stokjes bij ons, dus gingen met onze eetstokjes aan de slag. De boterhammen werden met wat extra moeite gewoon gesmeerd met de stokjes.

Na het ontbijt werden de laatste kledingmaten opgemeten en begonnen we aan onze wandeltocht naar het centrum van Tilburg. We kregen eerst tijd om te lunchen. Sommige vlindertjes gingen daar de stad al voor in, anderen aten op de verzamelplek hun boterhammen op. Daarna gingen we het spel “Mister X” doen. Inge en Boris verstopten zich samen ergens in het centrum van de stad. Er werden groepjes van 5 man gemaakt en aan hen de opdracht om Inge en Boris op te sporen. Ondertussen konden ze punten behalen door op bepaalde plekken in de stad foto’s te maken en door vragen te beantwoorden. De groepjes konden echter ook punten verliezen door gefotografeerd te worden door andere groepjes of door de leiding, die ook door de stad liep. Er werd regelmatig door de stad gesprint. Verder hadden we de mascotte van troep Kruisspin mee op kamp. Onze troepstaf had deze verdwaalde spin gered tijdens het weekend voor alle leiding, de Kruisspinnen hadden hem namelijk rond laten slingeren. De spin hebben wij, vooral in Tilburg, een enorm leuke tijd bezorgd.

Tekst gaat door onder foto’s

Na dit superleuke spel was het tijd om weer terug naar het kampeerterrein te lopen, fladderen werd hem helaas niet. Toen de vlindertjes uitgeput terugkwamen op het kampterrein, had de leiding medelijden en zorgden ze voor een kwartiertje rust. Na weer even op adem te zijn gekomen, werd de groep in vieren gesplitst en gingen deze groepjes de leiding rond. Bij Stijn werd er uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden voor extra badges, die natuurlijk bij iedereen gewild zijn. Bij Coen gaf iedereen zijn van tevoren opgezochte ideeën voor Seoul door. Vervolgens werd iedere vlinder bij Karen opgemeten, zodat de kleding op de jamboree perfect zit. Bij Ilse werd er gekeken naar ontwerpen voor onze troepdas en -badge. Al de ideeën zien er geweldig uit en dus zullen we zonder twijfel een prachtige das ontvangen.

Ondertussen hadden de IST-ers het vuur en de kolen al voorbereid voor het avondeten. Dat werd namelijk bereid op houtvuur door gebruik te maken van Dutch Ovens (gietijzeren pannen). Ook nu werd de groep weer verdeeld, zodat we efficiënt aan de 3 gangen konden werken. Na een uurtje lang snijden, koken, bakken en zweten boven het vuur, was het voorgerecht, de tomatensoep klaar. Daarna kwam het hoofdgerecht: gepofte aardappel met zure room, (vegetarische) worstjes en een salade. Als nagerecht was er een appelkruimeltaart (ook deze viel in de smaak, na de zwarte verbrande bovenkant eraf te hebben geschraapt).

Niet veel later kwam er een grote groep IST-ers aan en was het tijd voor het avondspel: ‘The Hunt’. De troep werd opgedeeld in 9 groepjes van 4. Iedereen kreeg een kaart mee waarop je maar kleine delen kon lezen en locaties op waren aangegeven. Het doel was om naar deze locaties te komen en daar de opdracht op te lossen. In eerste instantie leek dit voor de vlinders een makkelijk spel, maar natuurlijk was dat niet alles. De leiding en alle IST-ers reden namelijk rond in auto’s en waren bereid een enorm sprintje te trekken om zo iemand te tikken. Door getikt te worden verloor je een leven en dus ook een punt. Het spel begon rond 9 uur en iedereen vertrok ook vol enthousiasme om zo veel mogelijk punten binnen te halen. Alle vlinders hebben zo’n tweeënhalf uur door wijken, tuinen, maar ook cafés heengerend om de auto’s te ontwijken. Rond half 12 was iedereen uitgeput van al het rennen terug op het terrein. Iedereen ging gezellig naar het kampvuur, waar nog heerlijk gekarameliseerde appels en bananen met chocolade op de vlindertjes lagen te wachten. Wat later op de avond ging iedereen naar hun tent in de hoop dat het de volgende ochtend niet te hard zou regenen.

Op zondagochtend moest iedereen om stipt half 10 bij het ontbijt zijn, om zo nog voor de ergste buien alles opgeruimd te hebben. Helaas waren een paar vlindertjes te laat, maar die hebben de rest van de troep gered van de afwas. Na het ontbijt heeft iedereen alle spullen snel opgeruimd. Vervolgens werden er 8 namen opgeroepen (Stan, Robin, Sophie, Lisa, Meike, Robin, Boris en Anne), die de Patrouilleleiders zijn geworden. Zij hebben de patrouilles gevormd en hopelijk blijken deze ook goed te werken. Verder werd zondagochtend nog de uitslag van Pieter’s quiz bekendgemaakt… team glitter Geer(ard Joling) had de quiz gewonnen.

Door de slechte weersverwachting heeft iedereen snel doorgewerkt, waardoor alles op tijd opgeruimd en van het kampterrein af was. Om half 1 werd iedereen weer opgehaald en gingen alle vlindertjes terugkijkend op een heel geslaagd tweede troepenweekend weer naar huis.