IST-Festival 2 – 30 maart t/m 2 april – Westelbeers 

door Pien Wishaupt / Mediateam 

Het 2de IST Festival zit er weer op en wat een feestje was het weer! Ondanks de regen en blubber hebben de IST’ers zich weer kostelijk kunnen vermaken. Een weekend wat centraal stond voor verbinding, nieuwe mensen ontmoeten en bekende (van het 1ste IST Festival of eerder) nog beter leren kennen én dat tijdens leuke en nuttige activiteiten.  

Vrijdag avond stroomde stuk voor stuk de IST’ers binnen op het terrein in Westelbeers. Met een goed georganiseerd pendel systeem kon iedereen het terrein bereiken. De CMT’ers stonden klaar om alle IST’ers te verwelkomen. De tentjes werden opgezet en het weekend kon van start. En hoe… met een vurige opening werd het IST-Festival officieel geopend, de bar ging open en de pubquiz van start. Kortom een gezellige eerste avond van het weekend.  

Na een natte nacht ontwaakte de IST’ers om aan het zaterdag programma te beginnen. De regenlaarzen, bergschoenen, regenjassen en poncho’s werden aangetrokken en met goede moed startten de IST’ers aan het diverse programma. Er waren vele interessante programmaonderdelen, zo kwamen oud veteranen van de Korea oorlog hun verhaal doen, er werd met volle aandacht geluisterd in de centrale ruimte terwijl de regendruppels tegen de ramen aan kletterde. Ook waren er actieve onderdelen, zoals luchtbugsschieten en discgolf. Helaas konden, vanwege het slechte weer, niet alle activiteiten doorgaan maar daar lieten sommige IST’ers zich niet door tegenhouden. Gelukkig waren er onder verschillende tenten andere activiteiten te bezoeken, voor de IST’érs die liever droog bleven. Ofja… droog bleef niemand. Er werd gezeefdrukt, er was een theeceremonie en er waren allemaal informatieve momenten waar je al je Korea vragen kwijt kon. Ook was er nog een voorlichting op het, voor sommige bekende en andere nog onbekende, Contigentskamp. En als de regen dan nog niet voldoende nattigheid meebracht, kon je zelfs nog even dompelen in de Koreaanse hottub. Een écht festival dus!  

De zaterdag vloog voorbij en het avondeten stond alweer letterlijk voor de deur. Heerlijke nasi met rendang, saté en kroepoek stond op het menu. Er werd goed gegeten door de IST’ers, dat kon ook niet anders met dit heerlijke gerecht. De gezelligheid van het eten werd doorgetrokken en de Korea party ging van start. En als er één ding is wat IST’ers goed kunnen dan is het wel een feestje bouwen! 

En zo vliegt het IST Festival enorm snel voorbij! Na een, voor de meeste, korte nacht brak de zondag alweer aan. Na een ontbijtje en een koffietje konden de IST’ers er weer tegen aan. Het weekend werd afgesloten met een actionbound (een soort raadselachtige speurtocht) en het silent MP3 programma. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken om het terrein netjes achter te laten. Vele handen maken immers licht werk! Sander en Elisa (de IST-Coaches) doen een laatste woordje en geven de IST’ers nog een mooie eerste Honingbij badge mee naar huis.  

De IST’ers gaan weer met een volle rugzak naar huis, hier en daar zullen ze een spettertje modder tegen komen tussen alle mooie ervaringen en herinneringen. Op naar het Contigentskamp waar de IST’ers alle troepen gaan ontmoeten en we er samen weer een fantastisch kamp van gaan maken!