IST Festival dag 2

Zaterdag 2 juli 2022 – door Pien Wishaupt / Mediateam

Ik word wakker in een veel ste warme tent, dat kan maar 1 ding betekenen. Het wordt lekker weer. Het is vroeg maar dat geeft niet, het is tijd voor een nieuwe IST-dag. Tijd om op te staan.

Na mij even opgefrist te hebben, loop ik voor het ontbijt nog naar m’n auto om wat spullen op te halen voor m’n workshop. Vandaag zijn er namelijk de hele dag verschillende workshops bedacht door alle IST’ers zelf.

Het ontbijt verloopt snel, ondanks de vele mensen. De koffie smaakt goed en de sfeer zit er goed in. Na het ontbijt starten de workshops. Je kan je eigen workshop geven, zoals taekwondo, vlag seinen, SDG-workshops, kennismaakspellen en hier en daar kon je meer leren over de Koreaanse cultuur. √Čn je kon dus ook naar al die workshops toe. Daarnaast verzorgde het CMT nog een workshop “gezondheid” en kon je HET kleding pakket passen.

Het was een chille ochtend en middag waar alles kon maar niks moest. De ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten was er en dat is het mooie van z’n eerste IST-weekend.

De BBQ nadert en het festival gevoel heerst. Er wordt flink gebakken door troepstaf en CMT met Koreaanse witte zweet banden om het hoofd. Een leuk gezicht. De muziek op de achtergrond en zonnetje in onze rug.

Na het eten is het tijd voor DE groepsfoto en vinden er nog IST-meetups plaats. De bedoeling is dat je met IST’ers uit je regio een leuke activiteit organiseert. Dat is gelukt en ik kijk er naar uit om ook deze mensen beter te leren kennen.

De avond valt en de sfeerverlichting gaat aan. De muziek gaat harder en mensen beginnen met dansen en springen. Er wordt gebruik gemaakt van de bar en ook het kampvuur gaat aan. Een mooie afsluiter van deze zonnige zaterdag.