IST Festival, wat was je mooi!

Zondag 3 juli door Pien Wishaupt / Mediateam 

Het weekend vliegt voorbij en het is alweer zondag, de laatste dag van ons IST-festival. Na een gezellige avond/nacht mogen we weer vroeg uit ons tentje kruipen. Ook op zondag staat er nog een mooi programma voor ons klaar!

Maar ook vandaag mogen we eerst rustig in het zonnetje een kopje koffiedrinken en genieten van ons ontbijt. Er is spek en ei als je geduldig genoeg bent om in de rij te gaan staan. Ik doe het dus met mijn boterham chocopasta wat ook prima smaakt.

Iedereen heeft van zaterdag een flink kleur gekregen. Sommige bruin, sommige rood. Er wordt zonnebrand gesmeerd om de laatste programmaonderdelen tegemoet te gaan. Dat is voor mij het Cluedo spel. We worden in team opgedeeld met weer nieuwe gezichten. Dat maakt het leuk, omdat je nieuwe mensen leert kennen maar ook omdat iedereen gewend is om op een andere manier een spel te spelen.

Elke groep krijgt een post op het veld waarin kaarten liggen met hits om erachter te komen wie de dader is van dit Cluedo spel. Je moet andere posten binnen stormen en je eigen post verdedigen. Dat laatste besluit mijn groepje niet te doen (shoutout naar groep H). Nee, onze groep werkt als een team. Met de hele groep werken we elke post af. Verdedigen wordt eenmaal lastig als er 8 mensen op je af komen rennen. Het werkt. Team H wint, mijn ochtend kan niet meer stuk.

Na het spel staat K-pop op het programma. Een professioneel dans team komt laten zien hoe er gedanst wordt binnen de K-pop cultuur. Dat was erg spectaculair. Ook hebben zij voor ons een dans voorbereidt die we uitgelegd krijgen en daarna oefenen. Uiteindelijk moet ik zeggen, ging het mij best goed af. Ik ben benieuwd hoe dit gaat zijn straks met het hele contigent.

Na het dansen kunnen we gelukkig even bijkomen tijdens de lunch. Hierna zullen we met z’n alle opruimen en huiswaarts vertrekken. Maar soms gebeuren er onverwachtse dingen en werden we verast door een flinke regenbui. Iedereen duikt de grote tent in en in no time gaat de muziek en wordt er flink meegezongen. De bui zorgde voor iets positiefs, een heerlijke afsluiter van dit weekend!

Ik heb nu al zin in de volgende! Tot dan!