Kruisspinnen starten hun reis naar Zuid-Korea

8 april 2022

Het is dan eindelijk zo ver! Na weken wachten, voorbereiden en spanning mogen we elkaar dan eindelijk ontmoeten in Nijmegen.

De troepstaf is al vanaf 14 uur aan het opbouwen en aankleden van het clubhuis van Scouting Amalgama. Het clubhuis waar we het hele weekend terecht kunnen voor ons eerste troepweekend.

In de nieuwsbrief stond vermeld dat de inloop vanaf 18.30 was, maar om 18.15 stond de eerste jeugddeelnemer al te popelen om naar binnen te mogen. We hadden als troepstaf een route uitgezet door het gebouw langs allerlei douane-punten. Zo werd het vliegticket, ID/paspoort en het gewicht van de tas gecontroleerd. Vervolgens werden de gezondheidsgegevens gecontroleerd en waren er gezonheidsgesprekjes. Na het klauteren door een spinnenweb, want ja kruisspinnen he, verzamelde de jeugddeelnemers in de centrale ruimte. En kon het eerste troepweekend beginnen.

Natuurlijk kan ik, Leanne, het hele kamp gaan beschrijven. Maar het is natuurlijk veel leuker als de jeugddeelnemers hun eigen verhaal kunnen vertellen. Daarom zijn er tijdens het weekend Troepreporters gekozen. De Troepreporers van dit weekend zijn: Lelah, Milan en Zahra. Zij zullen hieronder hun verhaal met jullie gaan delen.

Lelah

Hoi! Ik ben Lelah, scout,14, een grote zus en sinds kort een kruispin! Even wat over mij, ik zit op scouting Columbus samen met mede kruispinnen Damiene, Samuel, Cas en last but not least Bastjan!

Afgelopen weekend hadden wij ons eerste troepweekend! Superleuk! Na 2 uur reiden belande ik in Nijmegen bij Scouting Amalgama met alle andere kruispinnen, alle stafleden, jeugddeelnemers en niet te vergeten de IST’ers.

Na een voorstelrondje en een paar fanatieke spelletjes (bijvoorbeeld citroen citroen of krantenmep) was alles niet meer zo nieuw. Aangezien iedereen al had gegeten moesten weer hierna helaas al we ons bed opmaken.

De volgende ochtend werd iedereen wakker (natuurlijk veel te vroeg) maar dat maakte ons niet uit en gaf alleen nog maar meer tijd voor gezelligheid! Toen iedereen hun bedden aan de kant hadden gezet konden we gaan ontbijten en tot onze verassing een zeewier soep! Ik vond het persoonlijk net wat te vroeg voor zeewier maar de rest vonden het bijna allemaal heerlijk! Ook hebben we hiernaast boterhammen gegeten die we moesten beleggen met onze stokjes! Dat was niet zo makkelijk maar het is gelukt.

Na het ontbijt waren we klaar voor het ochtendprogramma, namelijk yoga geleid door Karen. Daarna hebben we in de ochtend verschillende onderdelen gedaan die draaide rond jamboree en Korea, het uitbeelden van een Koreaanse situatie en een uitgebreide uitleg met alle spullen die Benjamin en Ryan hadden meegenomen uit Amerika na hun jamboree. ‘S middags hebben we Ticket to Route 88 gedaan, een combinatie van Ticket to Ride en Crazy 88. We zouden dit met Troep Neushoornkevers gaan doen, maar door de slechte internetverbinding is dit helaas niet gelukt. Ook hadden we bezoek van 2 CMT-leden. Aan het eind van de middag hebben we contact gehad met Mats, de laatste jeugddeelnemer die nu in Griekenland zit. Ook hebben we een namen Kahoot gespeeld met de foto’s die we door hebben moeten sturen om in de WhatsWeb-groep te komen.

‘S avonds aten we als eerst een heerlijke tomaten rijstsoep gevolgd door tofu of kip, boontjes en rijst. Op onze laatste avond hebben we gelasergamed en tot laat heel gezellig bij het kampvuur gezeten en moesten we helaas daarna weer slapen.

De volgende dag was het al snel tijd om naar huis te gaan. Maar sochtends hebben we nog een wasknijperspel gedaan, waarbij je elkaar moest uitdagen met spelletjes. De winnaar mocht dan een plekje hoger komen te staan aan de lijn. Daarna gingen we opruimen en rond 13.30 kwamen de eerste ouders al weer. Er is nog een ouderpresentatie gegeven en daarna hebben we het troepweekend afgerond.

En dat was in een notendop mijn eerste troep weekend. Ik kan niet wachten tot de volgende en ik zie jullie weer snel!

Zahra

Hallo! Ik ben Zahra, ik ben 15 jaar, en zit bij Scouting Beuningen 76 samen met Caitlin en Mara. Verder zit ik nog op dansen en ik heb een super leuke hond die Pepe heet.

Vrijdag

Om 18:30 was de hele inloop voor het kamp begonnen. Toen je aankwam moest je eerst langs de “douane” om je vliegticket te laten controleren en je tas te laten wegen (de zwaarste tas was meer dan 20 kilo!). Na de douane ging je het gebouw in om vervolgens de laatste dingen te checken voordat de ouders weg gingen. Na een tijdje begon het steeds drukker en gezelliger te worden. Toen we compleet waren ging het kamp eindelijk beginnen. We zijn met het eerste spel begonnen om een beetje te vertellen over jezelf. Daarna hebben we nog een paar spellen gedaan om elkaar te leren kennen. De spellen waren soms een beetje chaotisch maar wel heel leuk. De tijd vloog echt voorbij en voor we het wisten was het al tijd om in onze slaapzakken te kruipen. Toen hebben de meesten nog gezellig met elkaar gekletst en na een tijdje vielen we één voor één in slaap.

Zaterdag

Om 6:30 werden langzaam de eerste mensen al wakker door het zonlicht en de fluitende vogeltjes. Rond 7:30 was iedereen wel wakker en we begonnen ons klaar te maken voor het ontbijt. Alle spullen moesten naar de zijkant om de tafels voor het ontbijt neer te zetten. De staf heeft een hele creatieve manier voor de indeling aan tafel. Elke keer zit je weer op een andere plek met nieuwe mensen, de manier waarop je zit is bijvoorbeeld op lengte, schoenmaat, verste land dat je bent geweest of alfabetische volgorde van je hobby.  Na het ontbijt hadden we natuurlijk ook corvee. Toen dat klaar was begonnen we met een beetje ochtendgymnastiek van Karen. Na een beetje stretchen zijn we begonnen met activiteiten in groepjes te doen. Omdat je altijd weer in een ander groepje is leer je steeds meer mensen kennen en het is altijd wel gezellig. Tot aan het avondeten zijn we bezig geweest met leuke spellen maar we hebben ook iets serieus gedaan zoals de algeme regels bedenken. Voor het eten hebben we nog een leuke kahoot gedaan en daarna was het tijd om de tafels te dekken. We hebben heerlijk gegeten dankzij de IST’ers. Na het eten hadden we nog een avond spel, namelijk lasergamen! Terwijl het parkour werd klaar gezet werd er natuurlijk ook een kampvuur opgestookt. Na het lasergamen gingen we allemaal gezellig om het vuur zitten en met elkaar kletsen. Je mocht kiezen wanneer je naar binnen wou om te gaan slapen zodat iedereen z’n zin kreeg.

Zondag

Vandaag werd iedereen net iets vroeger wakker dan de vorige dag omdat we helaas al moesten inpakken. Nadat alle ingepakte spullen op een hoop lagen gingen we ontbijten. Na het ontbijt was er nu geen ochtendgymnastiek maar we hadden nog wel een laatste spel. Tijdens het spel moest je elkaar uitdagen om spelletjes te spelen en zo moest je proberen om zo veel mogelijk mensen te verslaan. Toen het spel was afgelopen hebben we nog een groepsfoto gemaakt en daarna kwamen de ouders instromen. De staf heeft nog een handige presentatie gegeven voor de ouders terwijl wij nog even vrije tijd hadden. Na de presentatie was het helaas tijd om af te sluiten. Aan het begin van het kamp waren we ook begonnen met een rode draad spel. Iedereen kreeg een spin met een naam erop, diegene die erop stond moest je proberen te “vermoorden”. Dat kon je doen door die persoon twee tikjes op z’n schouder te geven als hij of zij aan z’n neus zit of als je alleen met diegene in een ruimte was. (Ik heb uiteindelijk gewonnen met 12 spinnen). Er was ook een algemene winnaar die in totaal de meeste punten heeft behaald en dat was Bastjan. Toen de prijs werd uitgereikt was het kamp voorbij. Iedereen heeft afscheid genomen van elkaar en ik ging met veel leuke herinneringen naar huis!

Hallo mijn naam is Milan, Explorer en 15 jaar jong en ik zit op scouting Schijndel en ik ga jullie vertellen over het troepweekend wat ik heb beleefd.

Vrijdag

Mijn vriend en ik waren aangekomen bij het kampterrein en werden goed in thema van een vliegveld ontvangen.

Om 8 uur waren alle ouders weg en konden we beginnen aan het top kamp. We waren begonnen met een voorstel ronde, de staf zij dat we niet zoveel wc papier hadden dus pak minimaal 6 toiletpapier het konden ook meer sommige waren gul en de andere pakte heel veel wc papier en met elk blaadje moest je een feit over je vertellen en zo hebben we elkaar leren kennen. We hebben nog citroen citroen gespeeld en krantenmeppertje

En een Moordspel dat je de target wat op je spin stond vermoorden en zo nog veel meer.

Zaterdag

De nieuwe dag was aangebroken en ook weer een dag vol plezier

We stonden op om half 8 met een orkest aan alarmen. Iedereen maakte ze klaar voor de dag en met onze takenlijst hielp iedereen mee aan het ontbijt en verzorging van het gebouw en nu hadden we een tafel indeling die de staf goed heeft verdeeld met bijvoorbeeld je favoriete hobby en zo kon je ook meer andere mensen ontmoeten.

Na het ontbijt hadden we een ochtendmindfullness van Karen. Daarna hadden we een programma in groepje want op je ticket stond een bepaalde afkorting en die afkorting was nodig voor welke vlieghalte je moest zijn en ik was groepje 1. We gingen met Ben en Gert -jan naar de vlieghalte en ze legde het spel uit. Daarna  begonnen we met situatie uitbeelden en zo goed mogelijk te foto graferen met je groepje die in tweeën was gesplitst. Spel 2 was Koreaanse spelletjes met Leanne. Het volgende was dat de IST’ers uitleggen over hun ervaring met de WSJ benjamin en Ryan lieten ons zien wat ze hebben geswapt en hun leuke momenten gedeeld en een foto boek en het laatste onderdeel gingen we nadenken over programma’s, groepsidentiteit, communicatie en dingen die je kan maken voor aankleding op de WSJ op jouw scouting terrein. We hadden als middag programma crazy 88 met ticket to ride je moest opdrachten doen en bij elke opdracht die je met je groepje deed kreeg je een kaartje en als je een paar van dezelfde kaarten kan je daar een lijn aan treintjes neerzetten en de gene met de  langste lijn met treintjes had won. We hadden aan het einde van de middag deden we een namen- kahoot en nog veel meer kahoots. ’s Avonds Laser gamen en daarna gingen we bij het vuur zitten en laat in de avond was iedereen aan het pitten

Zondag

Onze laatste dag was aan gebroken van het kamp eigenlijk best wel zonde. Na het ontbijt hadden we een wasknijper spel gedaan dat betekent die gene die voor jouw wasknijper stond mocht je uitdagen voor een challenge en na een 1:30 uur aan activiteiten hadden we een winnaar. Als allerlaatste hadden we een gezellige groepsfoto gemaakt en na de ouderpresentatie was het tijd om te gaan. Maar aan het begin had je een spin gekregen met een naam er op die je moest “vermoorden”. Ik was niet eerste maar ik was niet “vermoord” want ik kon mijn target niet alleen krijgen of dat ik haar aan neus zie zitten uiteindelijk waren er van de 36 mensen 6 of 7 mensen over die nog leven ik was niet zo’n trigger- happy maar ik probeerde niet vermoord te worden. Na de uitslag van het spel had Zahra gewonnen met 12 spinnen Ja je las het goed 12. Na de uitslag van dit spel met alle spellen die we hebben gedaan kwam een winnaar uit en de winnaar was Bastjan en kreeg als prijs een spinplant was de plant zag eruit als een spin met een pot met al onze namen op.  Daarna was het kamp af gelopen en iedereen ging met leuke herinneringen weer naar het vertrouwen plekske thuis