Lieve Bob & Boris… – Deel 1

Maandag 4 april 2022

Lieve Bob & Boris,

Ik zit hier nu weer terug in Utrecht, vol met nieuwe herinneringen, en dat allemaal nog maar na troepweekend 1. Voor het troepweekend was ik heel nieuwsgierig naar de jeugddeelnemers: hoe zouden ze zijn? Zouden ze wel met elkaar klikken? Volgens mij is dat goed gelukt.

Vrijdag was vooral gefocust op kennismaken met elkaar. Door de sneeuw konden we niet rondom het vuur, dat vond ik wel jammer, ik vind dat altijd het echte scoutinggevoel geven. Op zaterdag hebben we geprobeerd de jeugddeelnemers iets bij te brengen over wat een WSJ is, de cultuur van Zuid-Korea en hoe participatie daarin een rol speelt. Ondanks de kou is er volgens mij wel het een en ander bijgebleven én enthousiasme aangewakkerd. Vervolgens hebben we in de stad Crazy 88 gespeeld, gemaakt door onze IST’ers: Stefanie, Tom & Bo. De IST & TS heeft toen even opgewarmd in een café. Af en toe zagen we vanuit daar een groepje langskomen. Toen we waren opgewarmd begon de zoektocht naar bubble tea-rietjes. Na zes winkels zijn Bo en ik de bubble tea verkoper ingelopen en hebben we om rietjes gesmeekt, en die kregen we!

Zaterdagavond hebben we nasi gegeten, een avondspel gedaan, bubble tea gedronken, mocht geproefd, en nog tot 2 uur bij het kampvuur gezeten. Luke had vijf pizza’s besteld voor iedereen en was daar zelf erg trots op haha, zo lief ;).

Zondag hebben we ontbeten/geluncht met pannenkoeken, die vielen volgens mij goed in de smaak.

Cato & Luca hadden een spel voor in de middag gemaakt, en in de ochtend deden we over de lijn en maakten we afspraken met elkaar. Tijdens het spel van Luca & Cato kwamen we er achter dat de Boskrekels niet alleen toffe JDN hebben, maar ook hele lieve/leuke/fijne ouders.

Ik heb mega veel zin om iedereen nog beter te leren kennen tijdens TW2 en ben benieuwd wat we nog meer met elkaar gaan beleven.

Liefs, Guusje

PS: volgens mij zag ik net de mail binnen komen dat de WSJ gewoon in 2023 doorgaat, en dus niet in 2024! Take that, kut corona!!!