Terugblik troepweekend 2!

Vrijdag 24-06-2022

Het begint op 24-6 een vrijdag middag of avond in goor. We kregen een nieuwe das waar ons logo op staat en een envelop die we niet open mochten maken. Toen iedereen er was werd er verteld over de envelop en gingen we gelijk een spel doen over de metro lijnen in Zuid – Korea, man de metrolijnen daar zijn huge, er waren per wijk 4 stations die we met behulp van gokken en hopen dat je de goede hebt met elkaar moesten verbinden. Toen dat voorbij was werd er uitgelegd over de enveloppen en mochten we ‘m openmaken, er zat een kaartje met een naam uit onze groep op en een kaart stukje om de patrouilles samen te stellen. Nadat dat was uit gelegd konden we iets voor onszelf gaan doen zoals vuur maken, spelletjes spelen en snacks eten. Om 01:00 moesten we naar bed.

Zaterdag 25-06-2022

De dag begon met opstaan, aankleden en eten, wat nog maar net in een tijd schema paste. Na het eten gingen we wat ochtend gymnastiek doen, en daarna ging iedereen met zijn patrouille mee een hike lopen. Wij begonnen in een wijk en liepen helemaal om de blokhut heen, toen gingen we krat stapelen en middag eten. ’t was groente soep, daarna gingen we het andere deel lopen richting een camping en toen moesten we dansen dat was het wel voor het eerste gedeelte van de zaterdag.

Groetjes, Xander

Nadat we de hike hadden gelopen gingen we koken. We konden allemaal een hoofd ingrediënt kiezen, je kon kiezen uit: macaroni, zoete aardappelen, rijst en noodles. De volgorde op wie eerst mocht kiezen werd bepaald met hoeveel punten je met de hike hebt gehaald. Tijdens het koken kwam het CMT ook nog even op bezoek en vertelde ons wat informatie. Na het eten gingen we kwartet spelen met kaartjes van andere troepen van het Nederlandse contingent. Na kwartet gingen we brainstormen over de voorreis, over welke activiteiten we allemaal konden doen en wanneer we die konden gaan doen. Na het brainstormen gingen we een karaokeavond houden. Er werd fanatiek meegezongen door velen en het was heel gezellig. Toen het helemaal donker was buiten gingen we naar het bos om een afschijnspel te doen. Je moest proberen bij een lamp te komen zonder dat je gepakt werd door een van de afschijners. Na dat gingen we lekker naar onze tenten toe en slapen.

Groetjes, Dennis

Zondag 26-06-2022

In de ochtend moesten we ons verzamelen in de grote zaal. Na de buddycheck gingen we ontbijten. Toen werden de winnaars bekend gemaakt van de buddy challenges die we hebben gedaan voor het troepweekend. De winnaars mochten een klein prijsje uitkiezen. Hierna werd het corvee gedaan door de patrouilles.

Na het corvee moest iedereen zich verzamelen in de grote zaal, met een handdoek en sportkleding aan. We gingen met de hele troep yoga-oefeningen doen. Na de yoga-oefeningen kreeg iedereen een gezichtsmaskertje met 2 plakjes komkommers om even te ontspannen. Rick kreeg natuurlijk ook plakjes komkommer.

Nadat iedereen ontspannen was gingen we in buddyparen een WSJ-spel doen. In dit spel moest je kaartjes verzamelen om een ander kaartje te bemachtigen. Het doel is om het ticket voor de WSJ te krijgen. Bijvoorbeeld: Je moet een sponsor en toestemming nodig hebben voor een vliegticket. Dit ruil je weer in voor iets anders en uiteindelijk krijg je het WSJ-ticket.

Na dit spel dansten we nog even op onze mooie Koreaanse dans en gingen we onze tenten en spullen opruimen. Tijdens de afbraak werden er steeds buddyparen geroepen om de WSJ-kleren te passen.
Toen kwamen de ouders/verzorgers aan op het terrein. We deden nog één keer ons mooie dansje en toen ging iedereen naar huis.

Het was een gezellig weekend!

Groetjes, Lente