Troepdag – Klaverblaadje – 5 februari 2023

Na ongeveer 4 maanden wachten was het eindelijk zo ver. We mochten elkaar weer zien. Iedereen had er super veel zin in.

We werden om 9.30 verwacht bij de ingang van de scheg in Deventer. Toen iedereen er was, was het meteen gezellig. Eerst gingen we even lekker bijkletsen. Daarna gingen we naar de kleedkamers om onze sportkleren aan te trekken. We gingen namelijk een workshop Zuid-Koreaans zwaardvechten doen. De troep werd verdeeld in 2 groepen. De ene groep ging eerst zwaardvechten. De andere groep ging eerst apenkooien. Na een tijdje wisselde we om. Bij het zwaardvechten begonnen we met een korte warming-up. We moesten allemaal rare bewegingen maken. Daarna moesten we nog wat kracht doen. Een paar keer opdrukken. Na de warming-up gingen we met de zwaarden bezig. We hadden eerst een techniek lesje. Daarna mocht je met iemand gaan sparren. Toen we daar mee klaar waren moest je een drietal maken. Een iemand van het drietal ging ballen gooien. De andere twee moesten die ballen wegslaan met de zwaarden. Nog even na stretchen en toen was de workshop al weer voorbij. Toen iedereen allebei de activiteiten had gedaan hadden we tijd om middag te eten.

Na het middageten gingen we verzamelen om te gaan zwemmen. Iedereen snel omkleden en lekker gaan zwemmen. Het zwemmen was vrij. Je kon gewoon lekker doen wat je zelf wilden. Bij het zwembad zat een super leuke wildwaterbaan waar we meerdere keren met z’n alle van af zijn gegaan. Ook was er nog een leuke kinderdisco waar een paar van ons aan mee deden. Voor de rest heeft iedereen veel lol gehad en lekker gezwommen. Rond 5 uur was het dan weer tijd om uit het zwembad te gaan.

Voor dat iedereen werd opgehaald werden er nog wat leuke sponsorartikelen uitgedeeld. Daarna ging iedereen weer naar huis en was de troepdag ten einde gekomen. Het afscheid nemen is zoals altijd vervelend, maar iedereen had al zin in het volgende troepkamp!!!

Geschreven door troepreporter Lieke Veen