Troepstaf Kruisspinnen zijn er klaar voor!

De troepstaf is er klaar voor!

Van links naar rechts: Leanne, Ben, Karen, Gert-jan

Hieronder zullen wij onszelf even voorstellen.

Afgelopen november heeft de troepstaf selectie gedaan voor deze fantaschtische rol. Net voor de jaarwisseling hebben wij te horen gekregen dat wij geselecteerd waren als Troepstaf.

Maar toen begon het wachten, want pas in februari was de matchingdag waarbij het troepstafteam bekend gemaakt zou worden. Achter de schermen heeft het Contingent Management Team (CMT) de grote puzzel gelegd om dit geweldige team te creëren.

Toen het dan eindelijk februari was, moest het team naar Amerongen komen. Hier hebben we verschillende onderdelen gedaan, waardoor de aanwezige CMT-leden konden zien of wij daadwerkelijk een goed team zouden kunnen vormen. Wij wisten toen nog niet dat we samen waren. Tegen 15 uur werden de teams op feestelijke wijze bekend gemaakt. Waarna we als team hebben gestreden voor de beste troepnaam: Troep Kruisspin.

 

Leanne

Hallo allemaal, mijn naam is Leanne Kling en ik ben 23 jaar. Ik ben geboren en getogen in Velp (bij Arnhem). In 2015 ben ik mee geweest naar de World Jamboree in Japan, toen zat ik in Troep Loevestein (regio Dordrecht). Sindsdien wilde ik zelf leiding worden en dat doe ik nog elke week bij mijn Scoutinggroep in Velp. Naast mijn scoutingactiviteiten doe ik 3 vakken op VWO via de VAVO en werk ik als geo-specialist voor projecten en gemeenten. Ik heb er heel veel zin in om samen met jullie dit grote avontuur te gaan beleven. En we gaan er voor zorgen dat jullie een even leuke ervaring opdoen, zoals ik die heb ervaren tijdens mijn deelname!     

Tijdens het WSJ-traject naar Zuid-Korea ga ik me vooral inzetten voor de onderdelen programma en communicatie.

Ben

Hoihoi, mijn naam is Ben Renders en ik ben 24 jaar oud. Door de weeks werk ik als belastingadviseur in de aangiften praktijk, dit doe ik 4 dagen in de week. Daarnaast ga ik nog één dag in de week naar de universiteit om mijn master fiscaal recht te behalen. In mijn vrije tijd voetbal ik in een vriendenelftal en ben ik wekelijks te vinden bij Scouting Oud Best. Ik ben zelf mee geweest als jeugddeelnemer naar de wereldjamboree in Japan. 

Tijdens het WSJ-traject naar Zuid-Korea ga ik me vooral inzetten voor het onderdeel financiën (en gezelligheid).

Karen

Hoi ik ben Karen Schellens en ben 33 jaar. In het dagelijks leven werk ik als accountmanager bij een groot laboratorium. In het weekend ben ik leiding bij mijn Scoutinggroep in Bennekom. Ik ben 3 keer eerder naar de Wereld Jamboree mee geweest, in Engeland als IST-er en in Japan en Amerika als troepstaf. Daarom weet ik hoe waanzinnig gaaf dit evenement is en ik heb er heel veel zin om weer mee te gaan! 

Tijdens het WSJ-traject naar Zuid-Korea ga ik me vooral inzetten voor de onderdelen gezondheid en communicatie.

Gert-Jan

Hoi hoi, ik ben Gert-Jan Kloosterman, ben 51 jaar en werk daar voor de overheid. Bij de Dr. Ariënsgroep in Apeldoorn ben ik groepsbegeleider en val ik regelmatig in bij de Explorers en als het nodig is ook bij andere speltakken. In 2020 ben ik troepstaf geweest voor de Europese Jamboree die helaas door Corona niet doorgegaan is. Ik ben nog nooit naar een Wereld Jamboree geweest en heb er heel veel zin om dit avontuur met jullie samen aan te gaan. We gaan er een onvergetelijke tijd van maken! 

Tijdens het WSJ-traject naar Zuid-Korea ga ik me vooral inzetten voor de onderdelen facilitair en gezondheid.

Na de matchingdag

Na de matchingdag is het troepstafteam samen uit eten geweest. Daarna zijn er nog 2 fysieke bijeenkomsten geweest, waarbij we elkaar beter hebben leren kennen en samen het hele eerste weekend in elkaar hebben gezet.

Ook is het leidingteam nog een aantal keer online bij elkaar gekomen om nog even snel het een en ander kort te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afstemmen van de locatie, materialen en de programma-onderdelen.

Na alle overleggen staat het kamp schriftelijk klaar. Nu is het de laatste puntje op de i en let’s goo! Op naar 8 tot en met 10 april!