Troepweekend 1

Vrijdag

We zijn van start! Het eerste troepweekend zit erop. Ons troepweekend vond plaats van 8 tot 10 april 2022 bij scouting Dutmella in Son en Breugel. Toen we binnen kwamen stond Janneke klaar met een prachtige troepdas en met naamkaartjes, vervolgens moesten we doorlopen naar Lex voor de leeftijdscontrole, daarna moesten we naar Nicole voor de allergiecontrole en als laatste moesten we naar Ivo… bij Ivo werden prachtige foto’s van ons gemaakt! 😉

Toen iedereen aan het binnen druppelen was, maakten veel leden kennis met elkaar. De ouders waren weg en toen moesten we verzamelen bij de kampvuurkuil. Op dat moment gingen we uitgebreider kennis maken. Hier stelde onze troepstaf zich voor aan ons. Wij moesten ons ook voorstellen. Na het voorstellen/kennismaken hebben we geopend. De vlaggen werden gehesen en we waren vanaf dat moment écht begonnen met een heel bijzonder avontuur!

Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we na het openen een kennismakingsspel gedaan: ‘fruitmandje’. Hierbij waren er 4 groepjes. Die groepjes werden verdeeld over 2 ruimtes… In iedere groepje stond 1 persoon in het midden, die persoon zei: ‘Iedereen die…’ Wanneer je dit had moest je opstaan en zo snel mogelijk naar een andere stoel lopen (het mocht niet de stoel naast je zijn!). Degene die geen stoel had moest in het midden gaan staan. Op een gegeven moment vond een van de troepstaf het een goed idee om dat spel in het groot te doen, dus met alle 4 de groepen samen en ook nog eens in het donker! Na het kennismakingsspel, hebben we levend Among Us gedaan. Toen ‘levend Among Us’ was afgelopen moesten we de slaapplek klaarmaken. Hier hadden we 3 minuten voor en in die 3 minuten moesten we weer bij de kampvuurschaal staan. Nadat (bijna) iedereen bij de kampvuurschaal stond, zijn we naar de kampvuurkuil gelopen… Hier hebben we een hele gezellige avond (sommige, hele nacht) gehad bij het kampvuur met wat versnaperingen!

Zaterdag

Deze ochtend moesten we alweer vroeg op, dit ging voor sommige makkelijker dan voor andere. Het ging namelijk soms wat moeizamer, door het weinige aantal slaap dat de meeste toch wel hadden gehad, er d’r zelfs die de hele nacht hadden doorgehaald. De jeugdleden die moesten corveeën vóór het ontbijt moesten zelfs nog eerder opstaan dan de rest. Toen zij klaar waren met de corvee, ging iedereen aan het ontbijt, met natuurlijk een speciale manier om de plaatsen van wie waar zou gaan zitten tijdens het ontbijt te bepalen. Na het ontbijt was er even wat vrije tijd, die natuurlijk door iedereen naar eigen zeggen werd ingevuld, zo werd er bijvoorbeeld gefrisbeed door sommige leden. Daarna werden we weer geroepen voor de volgende speluitleg, we gingen namelijk ‘ticket to ride’ spelen. Maar dan wel natuurlijk met een Koreaans tintje. Voor dit spel werden we natuurlijk weer in verschillende groepen ingedeeld. Toen het tijd was voor de lunch, werd er natuurlijk eerst door een deel van de leden gecorveed en hierna konden we weer met z’n allen gaan lunchen.

Na de lunch was er weer even vrije tijd, totdat we uitleg kregen over het volgende wat we zouden gaan doen: We gingen namelijk onze groepsfoto maken, voordat we dat gingen doen moesten we eerst nog even wachten op de man van de drone, deze kwam namelijk onze groepsfoto maken, maar had vertraging. Als tijdvulling gingen we de spellen doen die we hadden moeten meebrengen totdat hij aanwezig was. Toen hij er was, kregen we uitleg over de groepsfoto, er zouden namelijk 2 groepsfoto’s gemaakt worden. De eerste die we gingen maken was d’r een waarbij we op de grond in de vorm van een vliegend hert gingen liggen, voordat we in die vorm konden gaan liggen, moesten we eerst een vliegend hert op de grond maken. Na dit zijn we met z’n allen op de grond gaan liggen in de vorm van het vliegende hert, hier werd dan een foto van gemaakt met de drone, en hoppa de eerste groepsfoto was al af. Nu nog de tweede, hiervoor gingen we naar het bos toe, we moesten allemaal stoelen en banken meenemen. Toen we aangekomen waren in het bos hebben we een mooie plek uitgezocht, hier hebben we de stoelen en banken neergezet en zijn met z’n allen erop gaan zitten/staan en ervoor zitten/staan. Hiervan werd ook een foto gemaakt met de drone. Na dit gedaan te hebben, hebben we nog een einde gemaakt aan ticket to ride en kregen we weer wat vrije tijd.

Toen was voor een aantal tijd om te koken: Koreaanse kip bulgogi en als dessert een triffle (en wat voor een!). En terwijl er werd gekookt hebben andere jeugdleden wat spelletjes gedaan, zoals valse motten. Het eten was klaar dusss AANVALLUHH en Lex vond het een goed idee om met stokjes te eten. Bij sommigen ging dat wat makkelijker dan bij anderen, die hebben uiteindelijk toch maar met een lepel gegeten. 😉 Na eten was het weer tijd voor de afwas en werd tegelijkertijd de ruimte klaargemaakt voor het avondprogamma. We hebben namelijk een quiz genaamd ‘ik hou van Zuid-Korea’ gespeeld samen met de Winterjuffers en daarna kregen we nog een presentatie over de WSJ! Na deze lange zit hadden we weer vrije tijd en gingen veel al naar bed (natuurlijk niet meteen slapen, maar chillen en wat kletsen) terwijl anderen weer lekker bij het kampvuur hebben gezeten.

Zondag

De volgende ochtend konden we wat langer blijven liggen, en ja iedereen heeft deze nacht gewoon geslapen!?! 😉 Na het ontbijt gingen een paar jeugdleden corveeën terwijl de rest meehielp met het opruimen van het gebouw. Hierna gingen we shirts passen en moetsten we onze maten doorgeven via…. jaja je raadt het al: een QR-code. 😉 Toen dat achter de rug was hebben we een spel gespeeld waarbij we over een parcours moesten om een vraag te beantwoorden uit de (mega vette super originele maar vooral eindeloos lange) vragenlijst.

Na de hele lange vragenlijst hebben we geluncht. Dit waren kimchi tosti’s! Na de lunch was het tijd voor een iets serieuzere zaak… De ‘bottle ceremonie’. We moesten stil zijn en luisteren naar de tekst die de troepstaf zei. Toen de tekst was afgelopen kregen we een memo blaadje, stift en een touwtje. Op dit memo blaadje moesten we iets neerzetten wat we pas weer op de reünie krijgen. Niemand, alleen jijzelf, krijgt dit blaadje te lezen! De ene persoon deed er langer over dan de andere persoon. Toen iedereen klaar was met het schrijven van het blaadje moesten we programma gaan maken voor het volgende weekend. Dit werd in groepjes gedaan, ieder groepje had een ander dagdeel. Tijdens dat wij programma aan het maken waren, werd de ouderpresentatie gegeven! Na de ouderpresentatie werd er afgesloten, de vlaggen werden omlaag gehaald en het eerste troepweekend zat erop! Toen was toch echt het moment gekomen om afscheid te nemen van elkaar… We missen elkaar al en de roeptoeter stiekem ook een beetje!