Troepweekend 1

Hoi allemaal, het eerste troepweekend zit er al weer een tijdje op maar voordat wij aan ons tweede weekendje gaan beginnen willen we jullie nog wel laten weten wat we nu precies hebben gedaan op dat eerste weekend. Dus veel leesplezier! 

Vrijdag 
Op vrijdagavond 1 april kwamen we aan bij scouting Rudyard Kipling en de eerste vriendschappen werden meteen gesloten, er werden naamkaartjes uitgedeeld en iedereen ging op de foto met de prachtige pijlstaartvlinder vlag op de achtergrond. Na een korte toespraak van de troepstaf vertrokken de ouders en kon het weekendje eindelijk echt beginnen. Aangezien niemand elkaar nu echt kende was een kennismakingsspel wel gepast, er was gekozen voor het spel ‘citroen citroen’. Bij dit spel leer je elkaar beter kennen, maar ondertussen moet je opletten dat jij je plek niet verliest. Een gezellig maar toch actief spel! 

We kenden elkaar daarna al iets beter maar je leert iemand pas echt kennen als je een goed één op één gesprek met iemand houdt. Speeddaten dus….. Voor het weekend hadden wij als leden allerlei gekke en leuke vragen ingestuurd en die kwamen bij het speeddaten aan bod. Na het speeddaten zijn we nog bij het kampvuur gaan zitten en daarna was het tijd om naar bed te gaan want zaterdag zou het een drukke dag gaan worden. 

Zaterdag 
Zaterdagochtend nadat iedereen eindelijk wakker was geworden, hebben we lekker ontbeten en hebben we ons klaargemaakt voor de dag. Na het ontbijt moest er natuurlijk afgewassen worden.  

Toen dat gedaan was zijn we naar een grasveldje gefietst en hebben we verschillende spellen gedaan, eerst met onze eigen troep, daarna kwamen de Oranjetipjes ook nog mee doen. Een van de spellen was iets met een kegel en op en neer rennen, helaas moest een van de pijlstaartvlinders het speelveld verlaten door een klein ongelukje. Na de spellen hebben we met z’n alle geluncht. We kregen noodles, die we uiteraard met stokjes gegeten hebben. Dat ging niet bij iedereen even soepel😉.  

Tijdens en na de lunch hadden we wat tijd voor onszelf waarin je lekker met elkaar kon kletsen, of even een spelletje kon doen op je telefoon. Toen dat klaar was hebben we afscheid genomen van de Oranjetipjes en zijn wij begonnen aan een fietstocht. We fietsten in kleine groepjes, waarvan iemand een app had geïnstalleerd waarin we de locatie zagen waar we heen moesten. Als je eenmaal op die locatie was aangekomen, kreeg je een vraag of opdracht die Zuid-Korea gerelateerd was. Er waren bijvoorbeeld vragen over de kledingstijl en er was een opdracht waarbij iedereen zijn of haar naam in het Koreaans moest schrijven.  

Na de fietstocht hadden we een rustuur, een uur waarin iedereen even kan uitrusten, maar dat ging pas in als iedereen terug was. Helaas was er een groepje dat een heel klein beetje vertraging had opgelopen, en ongeveer 1,5 uur later dan het eerste groepje binnenkwam. Het groepje dat er als eerst was heeft dus heel lang kunnen rusten, wat zijn voor- en nadelen had.  

Na het rustuur was het tijd voor het avondeten, gemaakt door IST-ers. En wat was het lekker! Er was rijst, bami, kip, een salade en ook kimchi, een traditioneel Koreaans gerecht. Uiteraard was er weer een mogelijkheid om met stokjes te eten.  

Toen we klaar waren met het eten en het corvée, was het alweer donker, maar er was nog een avondprogramma! We werden bij een bos gedropt, en moesten weer terugkomen bij de scouting. Maar dat ging niet zomaar. Ergens in het bos hingen lampionnen, met daarbij een briefje. Dat briefje moest je mee terugnemen, maar in het bos liepen mensen rond en als die je zagen, moest je je briefje afgeven en weer terug naar de lampionnen.  

Toen iedereen terug was, was het al laat. We hadden geen kampvuur meer omdat het zo koud was, maar we gingen binnen marshmallows roosteren boven kaarsjes. Nadat iedereen genoeg had gegeten en uit was gekletst, was het tijd om naar bed te gaan. Het was een leuke en gezellige dag! 

Zondag 
Op zondag stonden de wekkers alweer op tijd want hoewel het weekendje om 14.00 uur was afgelopen stond er nog veel op het programma. Nadat alle tassen waren ingepakt en alvast buiten werden gezet gingen we weer lekker ontbijten, toen we daarmee klaar waren was het tijd voor corvée. En daarna ging de dag echt van start, we begonnen met een presentatie over onze troepstaf en over de Jamboree. Hier konden we vragen stellen en leerden we alvast van alles over wat ons nog te wachten staat in de komende anderhalf jaar. Na de presentatie zijn we weer lekker naar buiten gegaan waar we in twee groepen verdeeld werden want er stonden twee spellen voor ons klaar.  

Spel 1 was het bouwen van een zo lang mogelijke werkende kettingreactie met spulletjes die we zelf hadden meegenomen en met dingen die we daar rond het gebouw konden vinden. Tegelijkertijd speelde de andere groep een spel dat draait om vertrouwen en om goed kunnen luisteren, bij dit spel was elke keer een bepaalde groep aan het woord bijvoorbeeld iedereen met een bril, of iedereen met bruin haar. Deze mensen waren de enige die mochten praten en zij moesten dan de rest aanwijzingen geven. Het doel van het spel was om een tafel op dezelfde manier in te richten zonder elkaar te zien en dus te vertrouwen dat iedereen hetzelfde deed. Na een tijdje zijn we gewisseld van spel en terwijl wij bezig waren met ronde 2 kwamen de ouders een voor een aan op het terrein, de ouders werden mee naar binnen genomen want nu was het tijd dat zij de presentatie te zien kregen zodat het allemaal ook voor hun wat duidelijker werd. Op dat moment was het ook tijd om te lunchen en de troepstaf had voor ons heerlijke knakworstjes opgewarmd waardoor wij konden genieten van een broodje knakworst en in sommige gevallen een glaasje knakworstsap.  

Terwijl wij aan het wachten waren tot onze ouders klaar waren zijn wij nog even verder gegaan met het knutselproject van dit weekend, namelijk een zelfgemaakte Pijlstaartvlinder dasring. Daarna was het weekendje alweer voorbij en na vele knuffels en gezwaai reden de auto’s een voor een van het terrein af. 

Dit was troepweekend 1 en over een tijdje zal je hier ook onze avonturen van nummer 2 kunnen lezen! Maar houd in de tussentijd zeker onze insta in de gaten voor leuke foto’s en updates.