Troepweekend 1

Vrijdag beschreven door Lars:

Het troepkamp zit er op. Helaas! Want wat een gezellig weekend was dit! Allemaal nieuwe mensen die elkaar leren kennen. Super leuke dingen en gek gedaan. Vrijdag avond zijn we begonnen met 2 kennis maak spellen. We hadden van te voren weetjes ingestuurd en het spel was dat iedereen er 2 kreeg en dan de juiste persoon bij het weetje moest zoeken. Wel grappige dingen hoor die er inzaten, zo weet ik dat Bente in haar keuken slaapt, Kim korfbalt en Thomas zijn familie een kippenboerderij heeft. Na 23 uur moesten we naar binnen vanwege geluid en dingen. Er vormden een beetje groepjes. Een grote groep ging Weerwolven van Wakkerdam spelen, een aantal mensen gingen een beetje kletsen en er werd uno gespeeld. Waar uno nu is is onbekend… Met een lekker chippie en wat drinken werd het erg leuk. Iedereen wil dit en dat maakt het ook zo ontzettend leuk!

Zaterdag beschreven door Tess:

Zaterdag ochtend was het erg vroeg de troepstaf wekten ons om half 8! We zijn daarna gaan ontbijten.. toen werden we ingedeeld in groepen want we gingen hikken! (We gingen hikken omdat we het gebouw uit moesten) de hikken duurde ongeveer 3 à 4 uur en de eindstop was het airbornmuseum. We hebben daar even gezeten en daarna zijn we zuid koraan risk gaan spelen. (Ondertussen was het superrrrr koud) na 1,5 á2 uur risk gespeeld te hebben zijn we het ruilspel gaan doen waar we heel veeel dingen gekregen hebben (fiets tapijtkoker bril en nog veel meer) na het ruilspel zijn een paar kinderen nog naar de kermis geweest terwijl de rest terug liep. Toen we op het gebouw waren zijn er een aantal dingen gebeurd: er werd eten gekookt, Tess en Chloë hebben gevolgd Met de rode bosmier en er was vrije tijd. Het eten werd niks voor niks klaargemaakt want we gingen…… WRAPS eten! Na het eten hebben we nog gelasergamed wat echt superrrrr leuk was! Ook hebben we weer een soort van spelletjes avond gehad en zijn we gaan slapen (waar we echt geen snoep gevecht hebben gehad) dat was dus zaterdag!

Zondag beschreven door Bente:

De laatste dag van het eerste troepweekend was een informatieve dag. In de ochtend waren er 4 posten waarin er meer kennis werd gemaakt met zuid-korea. Er werd koreaans gekookt en er werd een poging gedaan tot ontsnapping uit de seoul toren aan de hand van een escape room. Ook werd er gepraat over het buddies systeem en werden er ontwerpen gemaakt voor troepkleding. Ook werd er contact gelegd met zuid- korea door middel van vragen over de cultuur en scouting in het engels in een filmpje. Als laatste werd er ook nog een brief geschreven aan onze toekomstige zelf voor de reunie na de jamboree. Na al deze informatieve dingen werd er lekker in de zon geluncht en kwamen de eerste ouders binnen voor de ouderpresentatie waarmee het weekend werd afgesloten. Een super weekend was het waarin we goed kennis hebben kunnen maken met de jeugddeelnemers en alvast een beetje met zuid-korea. Op naar weekend 2, ik heb er al zin in!!