Troepweekend 1 door de ogen van de spekkevers

Het eerste troepweekend is al even geleden en wat kijken wij er fijn op terug. Wat hebben we genoten, wat hebben we lekker weer gehad, wat hebben we fijne mensen leren kennen, wat hebben we veel te vertellen!

Hieronder kan je lezen hoe het eerste troepweekend is geweest, de jeugddeelnemers vertellen hoe het was!

Len

Het eerste troepweekend van Troep Spekkever.
We kwamen vrijdagavond aan en gingen gelijk alles uitpakken. Daarna gingen we gezellig elkaar leren kennen aan de hand van een persoonlijk item dat we mee hadden moeten nemen. Voor dat we gingen slapen hebben we ook nog een Kahoot gedaan, die heel leuk was want die ging over iedereen! Van wat ze leuk vonden tot hun lievelingsartiest, allemaal vragen over ons.
Zaterdag werden we wakker en moest ik de tafel dekken omdat ik corvee had. We hebben toen met zijn allen gezellig gegeten en gekletst. In de middag gingen we verschillende dingen doen zoals knutselen, een soort van taalspel, een muziek tekst bedenken, vragen beantwoorden en een parcourtje. Oh, en niet te vergeten de lunch en avondeten moesten we met stokjes eten! We moesten soms echt denken: hoe kan je dit met stokjes eten, maar het was wel lekker om te eten.
’S Avonds hebben we karaokeavond gedaan en het zelfgemaakte liedje gezongen aan Troep Penseelkevers en zij zongen hun liedje voor ons.
De laatste dag van het kamp (zondag) hebben een spel gedaan waarbij je opdrachten moest zoeken, die op volgorde van jouw lijst moest uitvoeren en daar kreeg je punten voor. Het laatste wat we hebben gedaan was een paar spellen waarvan we 1 beweging deden toen de ouders er waren. Jonkvrouw!
Ik vond het troepweekend zelf super leuk en zit al met smart te wachten op het volgende troepweekend. Ik heb ook heel veel vrienden gemaakt en daar ben ik heel blij mee.

Susanne

Hai mijn naam is Susanne en ik zit in de leukste troep van Nederland, Troep Spekkever.
Het weekend van 25, 26 en 27 maart was het zover, het eerste troepweekend. Als ik eerlijk ben vond ik het wel spannend. Maar toen ik er was, was er geen spanning meer.
Wat we hebben gedaan? Ik heb nieuwe vrienden gemaakt. We hebben spellen gedaan zoals Stormram en Hollandse leeuwen. We hebben een karaokeavond gehouden. We hebben bij het kampvuur gezeten. We hebben een mooi troep lied geschreven. En we hebben natuurlijk nog veel meer leuks gedaan. Het weekend was ook zo voorbij.
Ik heb nu al zin in het volgende weekend!
Groetjes Susanne

Nog meer verhalen

Er zijn natuurlijk nog veel meer verhalen om te delen! Ben jij een spekkever en wil je ook nog een stukje schrijven? Twijfel niet en stuur de troepstaf een berichtje.