Troepweekend 1 – Hennie

Wat is het weekend snel voorbij gevlogen zeg! Het was een snel maar wel erg leuk weekend. De boskrekels hebben elkaar eindelijk ontmoet en wat is het toch een leuke troep. 

De deelnemers kwamen tussen 19:30 en 20:00 aan op de locatie en iedereen zocht een plekje om je matje en slaapzak neer te leggen. Er ontstonden al vriendschappen voordat we ook maar één spel hebben gedaan. De eerste avond was er vooral om elkaar te leren kennen. We hebben een spel gedaan waar je niet mocht praten maar toch moest je op een of andere manier op volgorde staan van leeftijd, scoutingervaring etc. Hierna hebben we al een beetje koreaans geoefend met simpele woorden en dan moest je je maatje vinden met het zelfde woord. Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we een rol wcpapier rond gegeven en daar kon je 1-10 stukjes van afhalen en het aantal wat je er af hebt gehaald waren het aantal feitjes dat je over jezelf moest vertellen, hierdoor leerden we elkaar nog beter kennen. Na dit gedaan te hebben hadden we tijd voor ons zelf om zelf je mede-boskrekels te leren kennen. Na een tijdje was het tijd om te gaan slapen want morgen stond ons weer een leuke dag te wachten. 

Het is weer ochtend iedereen heeft goed geslapen en is benieuwd naar wat we deze dag gaan doen. We hebben lekker ontbeten en zijn daarna het bos in gegaan. We begonnen de dag met een postenspel waar we al meer te weten kregen over de World Jamboree  en ook de ervaring van een oud-deelenemer. Na dit spel zijn we naar de stad gelopen en hebben we geluncht met ons broodpakketje die je hebt gemaakt tijdens het ontbijt, we hebben geluncht in een erg mooi parkje en hier hebben wij ook onze groepsfoto gemaakt. Na de lunch was het tijd om te beginnen met een nieuw spel; crazy 88. 88 leuke opdrachten om te doen met je groepje, denk hierbij aan bijvoorbeeld een menselijke piramide maken of een foto in een politie auto maken. Rond 16:45 was het spel klaar en kwam iedereen weer bij elkaar. We zijn toen terug gelopen naar het clubhuis en tijdens het wandelen hebben mensen hun ervaringen tijdens het spel gedeeld. We waren terug en we hadden wat tijd voor ons zelf, daarna hebben we heerlijk gegeten. We hebben rijst met satestokjes en natuurlijk kroepoek gegeten, het viel erg goed in de smaak en iedereen heeft genoten. Na het eten en het afruimen hebben we 30 seconds gedaan met de andere troep; Troep Vuurvlinder. Dit was erg leuk en erg gezellig. Verder op de avond hebben we een avond spel gedaan in het bos met glowsticks. Elk team had 30 glowsticks van hun eigen kleur die ze moeten zien te veroveren van de andere teams, maar let op al maak je geluid of wordt je das afgepakt ben je af en moet je de glowstick laten vallen als je die hebt. Het eerste team dat als eerste alle 30 glowsticks hadden bemachtigd hadden gewonnen. Na dit spel hebben we de avond afgesloten bij het kampvuur en met lekker mochi en bubbletea. Het was een erg geslaagde dag. 

Iedereen is weer wakker geworden de volgende ochtend, de laatste dag van het troepweekend. We begonnen de dag eerst met alles opruimen en daarna een lekker ontbijt met pannenkoeken. Na het ontbijt zijn we naar buiten gegaan en hebben we het spel over de lijn gedaan. Hierbij werden er dingen gezegd en als dat bij jou van toepassing is stap je over de streep. Dit beviel erg goed en hierna hadden we binnen een evaluatie over hoe het spel ging. Hierbij hebben we gepraat over een aantal dingen en wat belangrijk is binnen de groep. Toen hadden we weer wat tijd voor ons zelf en werd een spel voorbereid door 2 mede-boskrekels. De ouders kwamen voor het oudermoment waar de troepstaf een presentatie heeft gehouden en ondertussen waren wij het spel aan het spelen. Bij het spel moest je posten langs om te achterhalen wie er vermoord was, waar diegene vermoord was en hoe diegene vermoord was. Om antwoorden te krijgen moest je opdrachten doen, bijvoorbeeld zoveel mogelijk landen opnoemen, een estafette rennen, griekse goden opnoemen en als een kruiwagen als eerste over de streep komen. Op een gegeven moment had iedereen het antwoord en was het spel voorbij, omdat de ouders nog niet klaar waren hadden we britse bulldog gespeeld, een spel waar je naar de overkant moet komen zonder van de grond af te komen. De ouders waren klaar en het was tijd om van iedereen afscheid te nemen, wat was dit een leuk weekend zeg en ook een hele leuke groep. Iedereen kijkt nu uit naar het volgende troepweekend. Er zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan en dat maakt juist onze troep toch wel het leukste.